Bucureştiul este aproape de carantină

0

Capitala ar putea fi carantinată dacă indicele de infectare cu noul coronavirus va depăşi şase cazuri la mia de locuitori, a anunţat, duminică, prefectul Alin Stoica.

După şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, el a precizat că restricţiile în vigoare vor fi prelungite cu 14 zile.

Vor fi prelungite cu 14 zile, dacă nu intervin alte lucruri care să ne oblige să luăm alte măsuri. Rata de infectare este în creştere. Astăzi am fost anunţaţi de DSP că am ajuns la 5,3 rată de infectare„, a explicat prefectul.

Dacă rata de infectare depăşeşte şase la mie, vor fi închise şi şcolile.

Dacă ajungem peste 6 la mie, cu siguranţă prima dată nu se vor mai putea face cursuri, conform ordinului comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii. De asemenea, este foarte posibil să se ia măsura carantinării zonale, adică şi Bucureştiul şi localităţile limitrofe, care sunt deja în carantină, în aşa fel încât circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţiile în special în mijloacele de transport în comun, pieţe, mall-uri. Deplasarea va trebui făcută doar în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe proprie răspundere„, a adăugat prefectul.

Totodată, judeţul Ilfov a ajuns la o incidenţă de 6,66 de cazuri de infectare la mia de locuitori, fiind urmat de judeţul Timiş, cu 6,01 cazuri. Urmează Bucureşti – 5,33, Braşov – 4,49, Hunedoara – 4,25, Cluj – 4,22, Constanţa – 3,49, Alba – 3,40 şi Sălaj – 3,23. Datele sunt din ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 4.267 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here