FBI face „instrucţie” la Direcţia Generală Anticorupţie

0

Agenţi de la Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din Statele Unite îi pregătesc pe poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie.

Este vorba de consultanţă acordată prin două webinarii, la care vor participa şi specialişti din Slovenia, Kosovo şi Republica Moldova.

Cursurile de pregătire profesională a celor 16 poliţişti anticorupţie sunt organizate de specialişti ai Academiei Internaţionale de Poliţie (International Law Enforcement Academy) Budapesta, cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Unul dintre cursuri, care va avea loc în perioada 22 – 25 martie, este despre metodele de colectare şi analiză a informaţiilor, investigarea infracţiunilor de corupţie, leadership-ul strategic, precum şi despre cooperarea internaţională pentru identificarea, investigarea şi urmărirea penală a faptelor de corupţie.

Al doilea webinar va fi organizat pe 20 şi 21 aprilie şi va avea ca temă „Corupţia publică şi controlul intern”, fiind centrat pe etica angajaţilor şi pe procedurile interne de natură disciplinară.

Academia Internaţională de Aplicare a Legii (ILEA) Budapesta, coordonată de FBI, oferă instruire regională în domeniul justiţiei penale pentru a îmbunătăţi legislaţia, aplicarea legii şi instituţiile democratice din ţările participante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here