Etapa a III-a de vaccinare anti-COVID ar putea începe mai devreme

0

Autorităţile iau în calcul ca etapa a III-a de vaccinare anti-COVID, pentru populaţia generală, să înceapă mai devreme, în condiţiile în care ţara noastră va primi în luna martie 2,6 milioane de doze de vaccin, peste ce a fost prognozat.

„Am cerut colonelului Gheorghiţă şi ministrului Sănătăţii să pregătească şi, dacă se poate, să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a III-a, ca să dăm drumul tuturor românilor să se vaccineze. Eu zic că, dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la acea ţintă de 10,4 milioane (de români vaccinaţi – n.r.), poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm”, a declarat, luni, premierul Florin Cîţu.

Etapa a III-a ar urma să înceapă pe 15 martie, dar se intenţionează ca măcar în unele zone carantinate sau unde sunt locuri libere pentru imunizare să înceapă mai devreme.

„Dacă la Timişoara sunt 20.000 de locuri libere şi cei care sunt în etapa I şi etapa a II-a nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a III-a să se vaccineze”, a explicat Cîţu înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că etapa a III-a de imunizare ar putea începe mai devreme în judeţele în care există locuri pentru vaccinare.

„Lucrurile nu arată foarte diferit de la un judeţ la altul, aproape peste tot prin ţară sunt locuri la vaccinare care nu sunt ocupate”, motivat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here