Dumitru Costin (Blocul Naţional Sindical): Cîţu ne-a făcut hoţi

0

Membrii Blocului Naţional Sindical (BNS) a avut congresul joi, la care au invitat mai mulţi politicieni. Preşedintele BNS, Dumitru Costin, l-a criticat foarte dur pe premierul Florin Cîţu cu privire la faptul că sindicatele nu ar mai trebui să retragă automat cotizaţiile din conturile membrilor.

La întâlnire a participat liderul PNL, Ludovic Orban, căruia Dumitru Costin i-a transmis nemulţumirile sale legate de declaraţiile premierului.

„Ţin să vă transmit nemulţumirea întregului nostru congres faţă de acuzaţiile pe care le-a adus în ultimele două săptămâni domnul premier Cîţu. Este pentru prima oară în 30 de ani când un lider politic, cum este domnul Cîţu, a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi”, a afirmat Costin.

Pentru liderul de sindicat, afirmaţia lui Florin Cîţu că „luaţi banii oamenilor fără acordul lor” înseamnă „hoţie”, „furt”.

„Domnia sa nu înţelege nişte mecanisme simple, prevăzute în Constituţie şi în lege. Îi stăm la dispoziţie pentru a-l ajuta cu ABC-ul exercitării drepturilor şi atribuţiilor fundamentale ale lucrătorilor din România”, a adăugat preşedintele BNS.

Premierul Florin Cîţu a făcut această declaraţie vineri, în contextul protestului organizat de poliţişti faţă de plafonarea salariilor.

„În sectorul privat avem oameni care plătesc taxele, ne plătesc salariile şi totuşi au trecut printr-o perioadă dificilă şi merg mai departe”, a spus Cîţu, context în care i-a criticat pe liderii sindicali care au aceeaşi funcţie de 30 de ani.

„Cred că putem să avem o discuţie onestă noi în societate. Singurii oameni care au rămas în funcţie 30 de ani sunt liderii de sindicat. Este în regulă, în timp ce în restul societăţii se mai fac schimbări? Haideţi să mai discutăm şi despre această lege, să vedem cum ajung şi acele cotizaţii, sunt automat făcute din conturile oamenilor”, a declarat atunci Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here