Drum expres Craiova – Piteşti de 121 km. Câţi bani oferă UE

0

Comisia Europeană a aprobat alocarea a 726 de milioane de euro pentru construirea unui drum expres între oraşele Craiova şi Piteşti de 121 km, prin intermediul politicii de coeziune.

Proiectul face parte din reţeaua transeuropeană de transport şi include construirea a două benzi de circulaţie în fiecare direcţie, 10 tronsoane de racord şi 75 de poduri sau pasaje, 26 de intersecţii nivel divizat fără acces, 4 parcări de scurtă durată, 4 spaţii de servicii, 3 centre de întreţinere şi de deszăpezire.

Reprezentanţii Comisiei Europene afirmă că noul drum expres va îmbunătăţi traficul în regiune, unde în prezent deplasarea se desfăşoară cu viteze medii sub 60 km/h, iar numărul deceselor este cu 5,8 % peste media din România.

Reducerea timpului de călătorie între Craiova şi Piteşti va diminua costurile de transport şi va spori eficienţa economică a reţelei rutiere din România, arată aceştia.

„Eliminarea traficului pe distanţe lungi din zonele construite va reduce congestia, poluarea, precum şi numărul accidentelor şi va îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor. Acest drum va crea locuri de muncă temporare şi ar trebui să stimuleze comerţul în zonă, generând astfel dezvoltare economică şi sporind accesul la locuri de muncă”, subliniază Comisia Europeană.

Proiectul ar trebui finalizat până la sfârşitul anului 2023. Mai multe informaţii privind investiţiile finanţate de UE în România sunt disponibile pe platforma de date deschise.

Drumul expres Craiova-Piteşti va deservi în condiţii bune traficul de tranzit internaţional, de mărfuri şi persoane de pe teritoriul României, asigurând mobilitatea şi conectivitatea regiunii sud-vestice a ţării cu reţeaua naţională TEN-T Core.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here