Vaccinare anti-Covid şi în cabinetele medicilor de familie de la sfârşitul lunii aprilie

0

Vaccinarea împotriva noului coronavirus ar urma să se facă şi în cabinetele medicilor de familie de la sfârşitul lunii aprilie, a anunţat coordonatorul campaniei de imunizare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

La cabinetele medicilor de familie vor fi distribuite vaccinuri de la Johnson&Johnson, care ar urma să ajungă în România la aceeaşi dată, şi de la AstraZeneca. Nu se vor face programări la medicii de familie prin platforma de vaccinare.

„Fiecare medic de familie îşi va evalua lista proprie de pacienţi, va stabili catagrafia persoanelor respective şi cu prioritate va prelua persoanele în vârstă, persoanele cu boli cronice din listă, aşa încât să putem asigura vaccinarea cât mai rapid a persoanelor de la nivel naţional”, a explicat medicul militar.

Până la sfârşitul lunii martie, medicii de familie trebuie să anunţe disponibilitatea de a participa la campania de vaccinare.

În luna aprilie vor fi activate şi centrele mobile de vaccinare pentru localităţile cu incidenţă crescută a cazurilor de infecţie – localităţi din mediul rural sau defavorizate, fără medic de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here