Amenzi la Aeroportul ‘Henri Coandă’ pentru firme care s-au înţeles să fixeze preţurile

0

Şase firme din Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ Bucureşti care oferă servicii de alimentaţie publică au primit o amendă de aproape şapte milioane de lei pentru pentru fixarea preţurilor, a anunţat, miercuri, Consiliul Concurenţei.

Aeroportul ‘Henri Coandă’ a încredinţat, în exclusivitate, companiei Dnata Catering gestionarea spaţiilor cu destinaţie pentru alimentaţie publică. La rândul ei, Dnata Catering a încheiat acorduri de subcontractare cu Food & Beverages Managament, cu Trotter şi cu City Cafe Express (ambele din grupul City Grill), precum şi cu Primero Business Consulting (în prezent, Land of Util Tehnology) şi RBK Property Management.

În urma investigaţiei declanşate din oficiu în iunie 2019, Consiliul Concurenţei a constatat că aceste companii şi-au coordonat politicile comerciale în materie de preţuri, discounturi, promoţii atât prin clauzele contractuale, cât şi printr-o serie de proceduri şi prin modalitatea de derulare a relaţiilor contractuale, astfel încât să îşi alinieze constant preţurile pentru serviciile oferite pasagerilor din aeroport.

În acest fel, concurenţa prin preţ a fost restricţionată, iar pasagerii din aeroport nu au avut posibilitatea de a plăti un preţ mai mic decât cel stabilit în comun de toţi cei din piaţă sau de a alege serviciile în funcţie de preţ.

Amenzile au fost aplicate astfel:

  1. Dnata Catering SRL: 6.622.401 lei
  2. Food and Beverages Management SRL: 43.558 lei
  3. Trotter Management SRL: 8.010 lei
  4. City Cafe Express SRL: 148.752 lei
  5. RBK Property Management SRL: 104.294 lei
  6. Primero Business Consulting SRL (în prezent, Land of Util Tehnology SRL): 3.994 lei

Toate cele şase companii implicate au recunoscut fapta anticoncurenţială, beneficiind astfel de reduceri ale amenzilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here