Iohannis şi Cîţu au plantat copaci la Dăbuleni – VIDEO

0

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu şi mai mulţi membri ai Guvernului au fost la Dăbuleni, în judeţul Dolj, pentru a planta copaci în cadrul unei campanii care vizează prevenirea deşertificării terenurilor.

Acţiunea, organizată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, se desfăşoară în contextul Zilei Internaţionale a Pădurilor, marcată în fiecare an pe 21 martie.

Preşedintele a declarat la Dăbuleni că deşertificarea trebuie combătută, care a afectat până în prezent 1.000 de hectare, dar ţinta este ca suprafaţa de pădure să ajungă la 40% din teritoriul naţional, faţă de 30% în prezent.

„Banii în această etapă îi vom lua în esenţă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, unde am prevăzut suma de un miliard şi jumătate de euro pentru aceste acţiuni de replantare”, a anunţat şeful statului.

Şi premierul Florin Cîţu a spus că Guvernul vrea să crească gradul de împădurire în România de la 29-30% în prezent la peste 38%, cât este media europeană.

„Asta este provocarea pentru acest guvern. Alocăm resursele prin PNRR, poate şi resursele bugetare, dacă este nevoie, dar provocarea pentru acest guvern este să aducem gradul de împădurire în România de la 29-30% peste media europeană de 38%”, a afirmat şeful Executivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here