VOT Au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor

0

Plenul Parlamentului a votat, miercuri, proiectul privind abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor.

Au votat ‘pentru’ 357 de parlamentari, 30 s-au abţinut.

„De la intrarea în vigoare a prezentei legi, încetează plata indemnizaţiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea statutului deputaţilor şi senatorilor”, potrivit textului adoptat.

Ce au spus reprezentanţii partidelor la dezbateri:

Dan Barna (USR): „Astăzi, PSD, care a inventat pensiile speciale, recunoaşte că a fost o porcărie. Astăzi, domnule Ciolacu, recunoaşteţi – şi vă mulţumesc în numele României – că pensiile speciale sunt o ruşine pentru această ţară. Astăzi, acest Parlament aduce puţină demnitate şi onoare acestei ţări„.

Ludovic Orban (PNL): „Noi trebuie să votăm desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari, că nu este drept ca parlamentarii României să-şi dea pensii speciale, în timp ce milioane de români sunt la pensie şi trăiesc din pensie de contributivitate. (…) Va trebui să atacăm frontal toată legislaţia în domeniul pensiilor speciale, astfel încât să reuşim să aducem cât mai aproape de principiul contributivităţii toate pensiile din România„.

Marcel Ciolacu (PSD): „Am ajuns în această situaţie pentru că dumneavoastră, Guvernul dumneavoastră şi nu numai al dumneavoastră, aţi emis o ordonanţă în care aţi îngheţat pensiile, salariile în toată România. Era normal ca orice politician (…) să reacţioneze în acest fel, să nu mai avem indemnizaţii speciale, atâta timp cât filosofia actualei coaliţii este de recesiune. (…) Cine vă ţine de 50 de zile, 60 de zile, cine l-a ţinut un an de zile pe domnul Orban, împreună cu dumneavoastră, să daţi această ordonanţă, să faceţi dreptatea până la capăt?

Lorand Turos (UDMR): „Toţi cetăţenii acestei ţări trebuie să beneficieze de pensie, după limita de vârstă şi în urma contribuţiei. Principiul contributivităţii trebuie să fie principiul de bază al sistemului de pensii. Fără excepţii„. Parlamentarii UDMR nu au fost prezenţi la vot.

George Simion (AUR): „În timpul campaniei electorale am promis că vom vota pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Am făcut în acest sens o declaraţie notarială prin care renunţăm la eventuale beneficii pe care le vom avea. Aşa că nu avem altă opţiune de a vota decât pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here