Prima moţiune din această sesiune parlamentară: Vlad Voiculescu, atacat de PSD

0

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu (PLUS), numit în funcţie odată cu noul Guvern, trebuie să răspundă, luni, în Parlament, atacurilor din partea PSD, care a iniţiat o moţiune simplă prin care îi cere demisia.

Camera Deputaţilor a programat pentru luni dezbaterea moţiunii simple pe Sănătate intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor!„.

Moţiunea, iniţiată de 109 deputaţi de la PSD, va fi dezbătută luni, de la ora 17,00, şi votată miercuri.

Social-democraţii îl acuză pe Vlad Voiculescu de faptul că, de când a preluat mandatul, a arătat „atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani„. Vlad Voiculescu are în jur de 50 de zile de când a devenit ministru.

Victime omeneşti, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică şi minciuni la testare şi raportare! Şi multă indiferenţă, indolenţă, aroganţă şi sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea şi siguranţa cetăţenilor săi! Este deja mult prea mult! Acest ministru a devenit un adevărat pericol pentru sănătatea românilor„, spun semnatarii moţiunii.

Parlamentarii PSD critică „lipsa evidentă de performanţă a ministrului responsabil cu sănătatea, cu viaţa românilor”.

De o lună şi jumătate, în loc de măsuri rapide, viguroase, care să vină şi să corecteze tot ce aţi criticat atunci când eraţi în Opoziţie, românii au primit un pachet cu acuze despre trecut şi altul cu promisiuni despre viitor. Nimic despre prezent! Nimic despre cum rezolvăm problemele acum„, se arată în moţiune.

Preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, a anunţat că parlamentarii partidului nu participă la votul pentru această moţiune simplă.

Mi se pare ridicol să vii să depui o moţiune după o lună de mandat, în condiţiile în care cred că e nevoie de o durată minimă de timp pentru a face o primă evaluare privind activitatea unui ministru„, a subliniat Orban, arătând că va fi respectat principiul elementar al solidarităţii guvernamentale, aşa că liberalii nu vor vota această moţiune simplă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here