Universităţi străine unde poţi studia gratis

0

Tinerii care sunt interesaţi să studieze în universităţi din Suedia sau Irlanda pot discuta, online, direct cu reprezentanţi ai universităţilor din cele două ţări, în timpul unor evenimente virtuale de la mijlocul şi finalul acestei luni, pe 14 şi 28 ianuarie.

Admiterea la universităţile din Suedia are loc la mijlocul acestei luni, iar pentru Irlanda va avea loc pe 1 februarie.

Dacă Suedia este căutată pentru standardul ridicat de viaţă şi accentul pe care îl pune pe zona de creativitate, Irlanda este recunoscută, mai nou, ca fiind „patria” IT-iştilor, mulţi tineri fiind atraşi de oportunităţile şi nivelul de studiu în informatică.

Observăm un interes în creştere la tinerii români pentru Suedia, ca nouă destinaţie internaţională de studiu. O explicaţie rezidă în faptul că sistemul educaţional suedez este extrem de permisiv, axat în principal pe creativitate şi dezvoltare personală, fie că vorbim studii în domeniul tehnic, ştiinţific sau zona socială. Mai mult, studenţii internaţionali sunt încurajaţi să lucreze în timpul facultăţii, iar după finalizarea studiilor pot opta pentru prelungirea permisului de şedere pentru a-şi găsi un job. Suedia este o ţară extrem de deschisă cu străinii, unde toată lumea vorbeşte limba engleză, nefiind nevoie să înveţi suedeză pentru a studia sau a te adapta. Este considerată una dintre cele mai curate şi mai civilizate ţări din lume, asumându-şi ca obiectiv să producă toată energia din surse regenerabile până în 2040„, explică Ana-Maria Papp, Business Development Manager, IntegralEdu.

Costuri 0 pentru studiile în Suedia

Studiile universitare de licenţă şi masterat în Suedia sunt gratuite pentru cetăţenii din Uniunea Europeană, astfel că familiile tinerilor care sunt acceptaţi de o universitate din Suedia trebuie să îşi bugeteze doar costurile de trai. Astfel costurile lunare pentru cazare variază între 350 şi 500 de euro, iar cele pentru mâncare pot ajunge la 200 de euro.

La acestea se mai adăugă transportul (50 euro), manualele şi materialele didactice (50 euro), sportul şi viaţa socială (150 euro). În Suedia transportul public este foarte bine dezvoltat. Având la dispoziţie, o reţea extinsă de autobuze, trenuri, metrou, tramvaie, deplasările se pot face oriunde, fără maşini.

Pe 14 ianuarie, la Study in Sweden Virtual Day, tinerii românii vor putea discuta cu reprezentanţii University West Sweden, una dintre cele mai prestigioase instituţii academice. Fie că vorbim despre finanţe, business, IT, automatizare sau studii sociale, universitatea are pregătite multe programe pentru tinerii din România.

Totodată, tinerii români vor putea afla informaţii de la consultanţii IntegralEdu despre toate oportunităţile educaţionale pe care Suedia le oferă în materie de programe şi universităţi. Înscrierile se fac gratuit pe platforma evenimentului: https://app.brazenconnect.com/a/world-education/e/21Ly2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here