Cătălin Drulă: Nu mai accept documentaţii făcute prost la Transporturi, doar pe principiul „lasă că merge şi aşa”

0

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a avut, miercuri, o întâlnire cu proiectanţii care lucrează pe obiectivele de infrastructură rutieră şi a anunţat că le-a cerut „determinare şi profesionalism”, mai ales că „avem mulţi specialişti buni în acest domeniu, iar pregătirea lor trebuie valorificată”.

„E bine să avem mai multă onestitate în această relaţie, din partea ambilor parteneri: stat şi privat. Nu cred că trebuie să ne comportăm niciunii dintre noi ca stăpânii celorlalţi”, a apreciat Drulă.

Noul ministru al Transporturilor a promis că va asigura mai multă transparenţă.

„Ştiu că şi etapa de proiectare poate fi făcută profesionist, astfel încât proiectele de infrastructură să fie implementate la timp. De aceea o să pun accent pe dezvoltarea capacităţii administrative. Nu mai trebuie să fie livrate materiale de slabă calitate, doar pe principiul că „merge şi aşa”, a arătat el.

Drulă s-a declarat surprins că reprezentanţii companiilor private nu au o voce unică prin intermediul căreia să se implice în întocmirea corectă a caietelor de sarcini, a condiţiilor contractuale.

„Să nu ne mai furăm căciula. Nu e normal ca statul să lanseze tot felul de proceduri de achiziţie publică şi la sfârşitul lor să nu avem rezultatele pe care le dorim, că proiectul se blochează la jumătate sau nu se poate finaliza”, a adăugat ministrul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here