Podul de la Cernavodă va fi reabilitat de o companie românească

0

Unul dintre cele mai spectaculoase proiecte din România va intra în reparații capitale în următoarea perioadă, lucrările urmând să fie executate pe o perioadă de 24 de luni de către compania românească Maristar Com, în baza unui contract, semnat cu CNAIR, în valoare de 66,84 milioane de lei.

Lucrările vor dura doi ani, cu o garanție de 5 ani, iar pe perioada verii, când sectorul de drum este extrem de aglomerat, se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricții de circulație.

În cadrul contractului de reabilitare a părții rutiere vor fi realizate o serie de lucrări, printre care: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea sistemului rutier, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanța, de asemenea unind Drobogea de Muntenia prin Autostrada A2.

Citiți și: Podul peste brațul Borcea intră în reparații capitale. Cine sunt constructorii care vor să-l reabiliteze pentru 100 mil. lei

”Prin semnarea acestui contract îmi doresc ca în cel mai scurt timp să nu ne mai confruntăm, când mergem spre litoral, cu problemele de pe partea carosabilă a Podului de la Cernavodă. I-am cerut antreprenorului să își facă treaba eficient, deoarece CNAIR va verifica în permanență calitatea lucrărilor. Nu ne permitem să mai fie făcute lucrări de mântuială, iar, după prima ploaie sau ninsoare, să ne trezim cu gropi în carosabil. Totodată, i-am cerut antreprenorului să aibă în vedere ca, în perioada sezonului estival, să facă doar lucrări la partea de infrastructură, astfel încât să evităm impunerea de restricții de circulație și îngreunarea traficului”, a declarat ministrul Cătălin Drulă. 

Compania Maristar COM este deținută de Cristian Mugurel Stancu, conform termene.ro

În urmă cu aproape doi ani, compania a finalizat lucrările la cel mai nou spital construit de statul român împreună cu mediul de afaceri din localitate. Este vorba de spitalul orășenesc din Mioveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here