Podul peste brațul Borcea intră în reparații capitale. Cine sunt constructorii care vor să-l reabiliteze pentru 100 mil. lei

0

Podul peste braţul Borcea, în lungime de aproape un kilometru, va fi reabilitat. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit patru oferte din partea constructorilor interesați de acest proiect, estimat la o valoare de 97 milioane de lei.

CNAIR a anunțat ieri că deschis ofertele pentru procedura de achiziţie publică ce are ca obiect „Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680”.

Până la termenul limită, au depus oferte următorii agenţi economici:
1. Asocierea CONSTRUCTII ERBASU S.A. – VÁHOSTAV – SK A.S.
2. Asocierea AUTOPRIMA SERV S.R.L – LUCONSA BM
3. Asocierea SC MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD
4. SPIC INTERNAZIONALE

„Podul peste braţul Borcea, în lungime de 970 m este o parte importanta a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la Vest la Est. Lucrările cu un grad ridicat de complexitate vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care acest pod nu au suferit nici un fel de lucrări de reparaţii semnificative pe partea rutieră”, se menționează în comunicatul Companiei de Autostrăzi.

2021 – Anul Podurilor de pe A2

Lucrările de reabilitare a podului sunt finanţate din fonduri europene nerambursabile – Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Valoarea estimată a procedurii de achiziţie publică este de 96.791.664,03 lei.

Perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 luni, iar perioada de garanţie de minim 36 luni, transmite CNAIR.

Concomitent cu această procedura de achiziţie, CNAIR. a demarat în cursul anului 2020 şi procedura de achiziţie publică ce are ca obiect „Realizarea lucrarilor de Reabilitare a Podului de la Cernavoda, situat pe Autostrada A2, la km 157+600”, cu o valoare estimata de 81.027.397,83 lei. Pentru aceasta procedura, comisia de evaluare analizează ofertele depuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here