Veşti bune de la CFR: reabilitarea vagoanelor, uniforme noi pentru „naşi”, dispozitive de emitere bilet în tren

0

CFR Călători a organizat, miercuri, un eveniment de promovare a rutei recent deschise publicului, de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, ocazie cu care Dan Costescu, directorul general al companiei, a anunţat că în acest an vrea să repare şi să modernizeze aproximativ 440 de vagoane, dar demersul depinde de buget.

Potrivit acestuia, parcul de vagoane a crescut cu 30%, „fără precedent în Europa”, a spus el, iar obiectivul este ca 1.000 de vagoane să fie în funcţiune permanent.

Dintre reabilitările planificate, 400 de vagoane vor fi reparate, iar 40-50 modernizate.

„Anul trecut, prin faptul că am dublat practic viteza de modernizare faţă de anii precedenţi, am primit aceste fonduri şi am convingerea că şi în acest an aceste eforturi ale noastre vor fi din nou apreciate şi vor continua să vină banii pe investiţii”, a declarat Dan Costescu.

Modernizări vor fi şi pe rutele internaţionale.

„Avem acum o estimare la 350 de milioane de lei pentru investiţii”, a arătat el.

Uniformele lucrătorilor de la CFR Călători nu au mai fost schimbate de şapte ani. Acum au primit două seturi, de iarnă (1.200 – 1.250 de lei) şi de vară (750 şi 800 de lei), 4.000 de angajaţi.

Angajaţii CFR urmează să facă, anual, „module de comunicare, module de tratare a situaţiilor de criză, trebuie un anumit mod de a comunica pasagerilor, de a-i informa”.

Anul acesta, controlorii de bilete nu vor mai folosi pix şi hârtie, ci vor avea dispozitive speciale de eliberare a biletelor.

O altă veste bună este faptul că la jumătatea anului, cel mai târziu, controlorii de bilete din tren vor scăpa de pix şi hârtie şi vor fi dotaţi cu echipament special de eliberare a biletelor.

CFR Călători va încheia anul 2020 tot cu pierderi, de peste 300 de milioane de lei, care sunt în scădere faţă ceea ce a fost prevăzut la începutul anului – 680 milioane de lei, a mai spus Dan Costescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here