Tăriceanu, pus sub acuzare de DNA: Dosarul este „eminamente politic”

0

Procurorii anticorupţie l-au pus sub acuzare, luni, pe fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu în dosarul în care este acuzat că a luat mită în valoare de 800.000 de dolari. Tăriceanu se apără şi spune că dosarul este „eminamente politic”.

El a publicat un mesaj pe Facebook în care atrage atenţia DNA că face public conţinutul fiecărui act procedural pe care îl derulează în acest dosar.

Ar fi fost bine dacă ar proceda la fel şi cu ancheta celor şase case ale domnului Iohannis sau cu şpăgile luate de fruntaşii partidelor de guvernământ! Dar la noi, ca la nimeni, legea e pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă! În condiţiile în care ancheta penală nu este publică (valabil şi pentru DNA, dar la ei nu se aplică!), pot doar să vă asigur că acest dosar este unul eminamente politic. Nu există nicio probă cu privire la vreo mită, ci doar o poveste a unor procurori obedienţi!„, a replicat el.

Tăriceanu respinge acuzaţiile care i se aduc şi susţine că Guvernul pe care l-a condus a adoptat acte normative pentru intrarea „în legalitate” în legătură cu licenţele software Microsoft, care până atunci ar fi fost folosite „în mod fraudulos”.

Adoptarea acestor HG-uri nu a fost urmată de vreo plată către deţinătorii licenţelor. PNL a avut mai multe contracte de consultanţă în perioada 2007 – 2008 în totală transparenţă şi legalitate, care au fost plătite de către partid şi de nimeni altcineva. Cred că o dovadă clară că acest dosar este o făcătură este viteza de desfăşurare. (…) Mai degrabă pare că e o comandă politică ‘de a mă face’, cum aud că se vorbeşte pe culoarele puterii!„, mai susţine Călin Popescu-Tăriceanu.

El aminteşte că a mai fost inculpat şi în alte dosare.

A fost ‘operaţiunea Sterling’, urmată de procesul cu aşa-zisa declaraţie mincinoasă şi acum asta! Aşa cum le-am câştigat pe toate până acum, o să-l câştig şi pe acesta şi pe toate celelalte pe care bănuiesc că le dospesc! Să fie clar: telejustiţia nu este justiţie, ci doar o revenire la perioada bolşevică în care nu judecau magistraţii, ci tribunalele poporului! Nu asta este calea pe care justiţia din România trebuie să meargă!„, a mai scris Tăriceanu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here