O nouă companie va intra pe piața asigurărilor din România

0

Directorul general al Direcţiei Asigurări din ASF Valentin Ionescu a anunţat, miercuri, că am putea avea în România, în luna iunie-iulie a acestui an, o nouă companie privată care să vândă asigurări RCA, CASCO, asigurări de sănătate şi de locuinţe.

Referitor la posibilitatea ca CEC Bank să lanseze o divizie pe asigurări, Ionescu a precizat că momentan banca este în etapa în care trimite documentele necesare acestui demers către ASF.

„În momentul de faţă avem o altă solicitare care se află în a doua fază de autorizare a unei companii private. Această companie a trecut de prima etapă, conform legislaţiei de autorizare şi anume de avizul de înfiinţare. Acum compania aduce documente pentru avizul de funcţionare. Conform discuţiilor pe care le-am avut chiar săptămâna aceasta cu această compania privată care urmează să intre pe piaţă, estimăm undeva în iunie-iulie, dacă toate documentele sunt în regulă, să le acordam aviz de funcţionare. Această compania va vinde mai multe clase de asigurări conform solicitărilor, va vinde pe lângă asigurări RCA, asigurări CASCO, asigurări de sănătate şi asigurări de locuinţe. Deci vom avea o nouă companie undeva în a doua parte a anului care va vinde RCA”, a declarat Valentin Ionescu, miercuri la finalul şedinţei Executivului.

Ce șanse are CEC Bank să lanseze o divizie de asigurări

întrebat dacă CEC Bank ar putea lansa o divizie de asigurări, Valentin Ionescu a răspuns: „În ceea ce priveşte discuţia cu CEC Bank, am avut întâlniri cu reprezentanţii băncii”.

„Le-am spus care sunt documentele pe care trebuie să le aducă, ce prevede legislaţia primară şi secundară. Suntem în etapa în care reprezentanţii CEC trimit documentele la Autoritate. Ţinem legătura cu ei şi sperăm cât mai repede să vedem şi o companie de stat care să vândă RCA”, a completat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here