PNL se pregătește de Congres. Ludovic Orban: Va fi organizat atunci când situaţia epidemiologică va permite

0
Premierul Ludovic Orban (D) participa la preluarea mandatului de ministru al Finantelor Publice de catre Vasile Florin Citu (S), la sediul Ministerului, in Bucuresti, miercuri, 6 octombrie 2019. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seara, că, deşi a explicat că data la care va avea loc congresul PNL depinde de situaţia epidemiologică, a văzut că ar exista două opinii în privinţa organizării congresului.

„E un proces amplu (organizarea congresului PNL, n.r.), cel mai probabil, în funcţie de cum evoluează pandemia şi campania de vaccinare, când se vor reduce restricţiile vom începe procedurile”, a declarat fostul premier Ludovic Orban, la postul de televiziune B1.

Conform liderului liberal, toate aceste proceduri durează, pentru că, de exemplu, „o să fie o perioadă de adunări generale în organizaţiile locale, care va fi cam de două luni, apoi alte două luni cât durează conferinţele judeţene şi apoi are loc congresul”.

„Deşi eu am anunţat public lucrul ăsta şi am explicat, într-un site de ştiri a apărut că eu vreau congres mai repede şi Florin Cîţu vrea congres mai încolo, spunând de faptul că e o dispută, că ar vrea şi Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL”, a mai spus Ludovic Orban.

Nu iese fum fără foc

„Eu am declarat că punctul meu de vedere este că congresul trebuie organizat atunci când situaţia epidemiologică va permite acest lucru”, a spus Ludovic Orban, în cadrul emisiunii moderate de Silviu Mănăstire.

Potrivit șefului PNL, congresul „este un proces democratic amplu, care începe de jos, de la firul ierbii, noi avem adunări generale în fiecare organizaţie locală, ăsta e primul pas. La aceste adunări generale din fiecare organizaţie locală se aleg conducerile locale şi se stabilesc delegaţii la conferinţele judeţene, unde se aleg conducerile judeţene şi unde se stabilesc delegaţii la congres.

Totuși, după alegerile parlamentare, Ludovic Orban a pierdut simpatia mai multor lideri locali, iar unii spun că relația între președinte și fostul premier s-a mai răcit. Astfel că au început să apară și posibili contracandidați pentru Orban. Printre ei se numără inclusiv actualul prim-ministru, Florin Cîțu, dar și fostul moderator TV Rareș Bogdan, unul dintre liderii liberali care are simpatia președintelui Klaus Iohannis.

Totodată, la funcția de președinte al Partidului Național Liberal visează mai mulți politicieni cu state vechi în partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here