LIBERALII ÎŞI DAU COATE Ce le răspunde Orban reformiştilor: Până la congres, EU sunt preşedintele PNL

0

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a răspuns, marţi, colegilor de partid care îl contestă şi îi cer demisia, reamintind că a fost ales de liberali în 2017 şi că, până la un nou congres, el este preşedintele partidului, subliniind că nu discută astfel de chestiuni legate de situaţia PNL în spaţiul public.

Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei de partid în public. În calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, obligaţia mea este să asigur coeziunea partidului, să particip la asigurarea unităţii şi eficienţei în guvernarea de coaliţie. Cred că cetăţenii români aşteaptă de la noi soluţii pentru rezolvarea problemelor, o organizare eficientă în bătălia cu pandemia, o reluare rapidă a creşterii economice, care să permită creşterea calităţii vieţii şi a standardului de viaţă pentru fiecare român. Orice am de discutat discut în interiorul PNL. (…) Preşedintele PNL este ales de congres. PNL a avut un congres în iunie 2017 şi va avea un congres în cursul acestui an. Până la acest congres, eu sunt preşedinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa„, a declarat Orban.

Orice astfel de problemă, a adăugat el, trebuie discutată în forurile de conducere ale PNL.

Orban, care este preşedinte al Camerei Deputaţilor, s-a vaccinat marţi împreună cu preşedintele Senatului, Anca Dragu, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Luni, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, declara pentru Agerpres că este nevoie de o schimbare la vârful partidului, motivând că lucrurile nu au funcţionat în ultimul an, şi că preşedintele Ludovic Orban „şi-a atins limitele”.

Şi prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan i-a adus o serie de critici liderului PNL, cerându-i şi demisia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here