Iohannis: Se redeschid majoritatea şcolilor din 8 februarie

0

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o întâlnire cu premierul Florin Cîţu, cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi cu directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol.

El a anunţat la finalul discuţiilor că majoritatea şcolilor se redeschid din 8 februarie, în funcţie de evoluţia pandemiei în fiecare localitate.

Şeful statului a explicat că o localitate care este în scenariul verde, adică are foarte puţine persoane îmbolnăvite cu noul coronavirus, toate şcolile se redeschid fizic.

Acolo unde există un număr mediu de îmbolnăviri, adică scenariul galben , vor face cursuri copiii de grădiniţă, cei din ciclul primar şi cei din clasele terminale VIII – XII.

În ceea ce priveşte scenariul roşu, cu localităţi care au peste 3 la mia de locuitori infectaţi, continuă şcoala cu prezenţă fizică doar pentru copiii de grădiniţă şi cei din ciclul primar.

Pe 2 februarie va fi efectuată o evaluare a situaţiei epidemiologice în relaţia cu deschiderea şcolilor.

Iohannis a adăugat că decizia de a readuce studenţii la cursuri în format fizic aparţine fiecărei universităţi în parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here