„Black Friday” la energie electrică – Companiile aruncă pe piaţă reduceri pentru clienţii vechi, doar că sunt nesemnificative

0

Compania Enel a anunţat că oferă abonaţilor din Bucureşti şi din zona Muntenia Sud o reducere de 3,5% la preţul energiei din serviciul universal, 7,5% pentru consumatorii din Dobrogea şi 10,5% pentru cei din Banat.

Oferta este valabilă până la sfârşitul lunii iunie 2021.

Astfel, Enel Energie şi Enel Energie Muntenia anunţă că, odată cu liberalizarea pieţei de energie electrică, prin Ordinul nr. 5/2021 emis de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, le oferă clienţilor casnici aflaţi în piaţa serviciului universal preţuri reduse, valabile până când aceştia aleg o ofertă pe piaţa concurenţială, dar nu mai târziu de sfârşitul lunii iunie 2021.

Ordinul ANRE prevede că furnizorii pot acorda consumatorilor care nu au încheiat contracte noi discounturi egale cu diferenţa dintre preţul serviciului universal şi cea mai bună ofertă a lor fără abonament pentru piaţa concurenţială.

La Enel, preţurile pentru piaţa de serviciu universal sunt 0,367 lei pe kWh pentru Banat, 0,356 lei pe kWh pentru Dobrogea şi 0,340 lei pe kWh pentru Muntenia Sud.

„Atât în această perioadă, cât şi ulterior, clienţii vor putea decide dacă optează pentru una dintre ofertele disponibile pe piaţa liberă sau dacă rămân pe piaţa serviciului universal”, arată reprezentanţii Enel.

Şi CEZ a anunţat că va reduce cu un ban pe kWh, tot până la mijlocul acestui an, preţul energiei pentru consumatorii casnici care nu şi-au schimbat contractul şi au rămas în piaţa de serviciu universal.

„CEZ Vânzare a decis să ofere tuturor clienţilor săi casnici aflaţi în regim de Serviciu Universal o reducere faţă de tariful aferent Serviciului Universal valabil de la 01 ianuarie 2021. Clienţii casnici aflaţi încă în regim de Serviciu Universal vor primi în perioada imediat următoare o informare despre stadiul şi modificările procesului de liberalizare, precum şi 3 oferte (CEZ Rezidenţial – cea mai mică ofertă concurenţială CEZ Vânzare – fără abonament inclus, CEZ Eficient Standard – ofertă concurenţială CEZ Vânzare – cu abonament inclus şi oferta pentru Serviciul Universal)”, a anunţat compania.

În timp ce E.ON Energie România acordă o mică reducere clienţilor care nu şi-au schimbat contractul. La această companie, preţul de serviciu universal este de 0,340 lei pe kWh, iar oferta fără abonament pe piaţa concurenţială este 0,339 lei pe kWh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here