Ce se întâmplă la Ambasada SUA? Ambasadorul Adrian Zuckerman pleacă din România după un an

0

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, părăseşte România, ţara din care a imigrat la vârsta de 10 ani, după doar un an de mandat. El a fost primit, luni, de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în vizită de rămas bun.

Zuckerman a preluat funcţia de reprezentant al diplomaţiei americane în România pe 14 decembrie 2019. Este un avocat renumit în New York şi, înainte de numire, era partener în domeniul dreptului imobiliar la firma internaţională de avocatură Seyfarth Shaw LLP, potrivit informaţiilor oferite de ambasadă.

„Ambasadorul Zuckerman a imigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte limba română fluent. Implicat activ în iniţiative filantropice şi educaţionale, el a fost membru al consiliului de administraţie al Kids Corp., organizaţie non-profit care îi sprijină pe copiii defavorizaţi din Newark, New Jersey şi a fost membru al consiliului absolvenţilor New York Law School”, preciza ambasada la momentul numirii sale în România.

La Massachusetts Institute of Technology (MIT), ambasadorul Zuckerman a obţinut o diplomă de licenţă în ştiinţele vieţii şi o diplomă de licenţă în management de la Sloan School of Management a MIT. El a obţinut de asemenea o diplomă în drept de la New York Law School.

Plecarea sa după doar un an ar putea fi o consecinţă a unei cutume în domeniul diplomaţiei americane atunci când se schimbă preşedintele la Casa Albă. Alegerile au fost câştigate la finalul anului trecut de Joe Biden în faţa lui Donald Trump. Biden va prelua preşedinţia din 20 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here