Părăseşte Trump mai devreme Casa Albă?

0

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, urmează să îşi încheie mandatul pe 20 ianuarie, odată cu ceremonia de învestire a lui Joe Biden, câştigătorul alegerilor din noiembrie. Însă parlamentarii americani vor să-l dea jos pe Trump mai devreme, în baza unei prevederi constituţionale, după asaltul susţinătorilor săi asupra clădirii Capitoliului şi a declaraţiilor făcute de el în acest context.

”Ne aşteptăm să ajungă la vot miercuri. Şi mă aştept să treacă”, a declarat şeful Comitetului pentru regulamente din Camera Reprezentanţilor a SUA, citat de Reuters.

Este de aşteptat ca la această procedură de „impeachment” să participe şi republicani, din partidul lui Donald Trump, şi să invoce articolul 25 din Constituţia SUA, o prevedere care permite o astfel de decizie dacă un preşedinte este „inapt” să conducă ţara.

Donald Trump mai are 10 zile până îşi pierde mandatul, însă un astfel de demers ar întârzia cu mult schimbarea de la Casa Albă.

Democraţii, dar şi mai mulţi republicani l-au acuzat pe Trump că a amplificat, prin declaraţiile sale, atacurile de la Capitoliul din Washington, când urma să aibă loc şedinţa prin care era oficializată victoria lui Joe Biden.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here