Reacţii ale liderilor politici după demisia lui Ludovic Orban de la conducerea Guvernului

0

Liderii politici au reacţionat, luni seară, după ce premierul Ludovic Orban şi-a dat demisia de la conducerea Guvernului.

Marcel Ciolacu – preşedintele PSD: „Este o iresponsabilitate ce a făcut Ludovic Orban. Funcţia de prim-ministru nu se părăseşte cum vrei. Eu nici nu prea am înţeles, au câştigat sau nu alegerile? Şi-a dat demisia că a pierdut alegerile, dar va forma un Guvern PNL pentru că au câştigat alegerile. Un Guvern interimar nu mai poate emite ordonanţe de urgenţă. Noi am terminat alegerile, nu avem încă rezultatul oficial al alegerilor, nu avem constituit noul Parlament, lucrurile acestea durează două – trei săptămâni, şi pe urmă se votează un nou Guvern. Deci toată această procedură poate să dureze şi o lună. (…) Este un gest iresponsabil, nu e un gest de bărbăţie”.

Dan Barna – copreşedinte al USR PLUS: „Prioritatea acestor zile sunt negocierile şi constituirea guvernului reformist al României. Mesajul pe care l-am transmis în conferinţa de azi-dimineaţă (…) era acela că e într-adevăr nevoie, şi cumva în cheia aceasta ar trebui privit rezultatul votului de duminică, de un premier credibil, de un premier cu imagine, care să redea speranţa românilor într-o guvernare care poate să facă reforme în România. USR PLUS va merge la consultările de la Cotroceni, anunţate în această după-amiază de preşedinte, cu propunerea Dacian Cioloş. Este o propunere de premier care are şi credibilitatea şi experienţa şi buna practică a acelui an în care s-a văzut că în România putem avea şi o guvernare decentă”.

Dacian Cioloş – copreşedinte al USR PLUS: „Nu e o propunere doar de dragul de a avea o propunere (de premier – n.r.). Deci eu, dacă preşedintele mă va desemna, sunt gata să-mi asum această responsabilitate, nu o fac de dragul de a arunca un nume. (…) Îmi asum această propunere pe care partidul o face. Dar evident că preşedintele trebuie să facă nişte calcule să vadă în jurul cui se poate construi o majoritate şi vom vedea care este opinia preşedintelui. În situaţia aceasta nu mergem cu condiţii ultimative”.

George Simon – copreşedinte al AUR: „Nu facem nicio coaliţie la guvernare, sunt oameni buni care merită să conducă România, numele vehiculate până acum pentru postul de prim-ministru nu ne satisfac. Parlamentarii AUR nu vor vota cu aceşti indivizi, aşteptăm din partea forţelor politice clasate pe locul I, II şi III să vedem care sunt opţiunile asumate oficial (…). Ne bucurăm că premierul Orban a înţeles să-şi asume rezultatele pentru guvernarea dezastruoasă şi, aşa cum i-am cerut şi noi ieri, şi-a dat demisia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here