Recorder: „Singur împotriva partidului”. PNL – oameni noi, metehne vechi! – VIDEO

0

Poveste reală care arată adevărata față a partidelor politice de la noi din țară și cum îi răsplătesc politicienii ajunși în funcții-cheie pe oamenii care îi ajută în campanie, la lipitul afișelor sau la strângerea de semnături. ATENȚIE – aceste metehne sunt folosite de toți, indiferent de doctrina politică în care cred. Colegii de la RECORDER au scos la iveală un caz care a tulburat opinia publică în ultimele două zile.

Este vorba despre Ovidiu Ianculescu, un inginer, cu vârsta de 36 de ani, ajuns directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, o instituție cu peste 400 de angajați, care gestionează infrastructura de apă din șase județe.

„Nu a fost niciodată membru al unui partid politic și și-a câștigat funcția exclusiv pe baza pregătirii profesionale: a terminat o facultatea de construcții hidrotehnice, a condus șantiere și a dat un concurs pentru care a fost nevoit să stăpânească o bibliografie stufoasă și sute de pagini de legislație”, scriu cei de la RECORDER.

La începutul acestui an, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, Ianculescu s-a trezit cu trimișii acestuia în birou: i s-a pus în față o coală albă și i s-a cerut să-și dea demisia pentru că postul său era promis unui membru PNL.

Ovidiu Ianculescu s-a consultat cu colegii mai bătrâni și cu un avocat, dar toți i-au spus același lucru: „Copile, astea sunt vremurile. Nu te pune cu partidul aflat la putere, că te vor face praf”. Așa că… și-a dat DEMISIA.

Vă prezentăm mai jos filmulețul realizat de colegii de la RECORDER.

Cum răspund „PeNaLii” de la Apele Române

În această seară, după ce filmulețul realizat de RECORDER a încins rețele sociale a venit și replica celor de la Apele Române.

Vă prezentăm mai jos informarea integrală pe care au transmis-o!!! Fiecare poate trage singur concluziile.

INFORMARE DE PRESĂ

Ca urmare a informațiilor apărute în mass-media, facem următoarele precizări:

Conform Statului de organizare și funcționare al Administrației Naționale “Apele Române” (ANAR), respectiv HG nr. 1176/2005, directorul general al Administrației Naționale ”Apele Române”, potrivit art.28, alin.3: “Directorul general numeşte, suspendă sau eliberează din funcţie conducătorii unităţilor prevăzute la art. 11 alin. (1) lit. b), respectând condiţiile din fişa postului şi legislaţia în vigoare”. Unitățile prevăzute la art. 11 sunt administrațiile bazinale de apă, instituții publice și unități din subordinea ANAR cu personalitate juridică. Conform aceluiași act normativ, Administraţiile Bazinale de Apă (ABA) au în structura lor sistemele de gospodărire a apelor şi sistemele hidrotehnice, unităţi fără personalitate juridică.

Prin urmare, directorul general al ANAR nu poate numi, suspenda sau elibera din funcție personalul de conducere din cadrul Sistemelor de Gospodărire a Apelor (SGA) care nu au personalitate juridică și sunt în subordinea Administrațiilor Bazinale de Apă. În concluzie, acest lucru este realizat doar de către directorii Administrațiilor Bazinale de Apă în subordinea cărora se află acele sisteme de gospodărire a apelor.

În speță, demisia domnului Ovidiu Ianculescu a fost un act benevol, care a fost aprobat de către directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș, Cristian Bratanovici, în funcție la data când acesta și-a înaintat această demisie, respectiv în luna februarie a acestui an.

Menționăm faptul că domnul Ovidiu Ianculescu a fost numit în funcție în anul 2017, fără concurs, pe postul de inginer-șef și promovat în anul 2019, prin concurs, pe postul de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, de către directorul de la acea vremea al Administrației Bazinale de Apă Mureș, respectiv domnul Cristian Bratanovici.

În ceea ce îl priveste pe Cristian Bratanovici acesta a susținut concursul pentru ocuparea postului de director ABA Mureș pe 16.05.2018, exercitând această funcție până în luna octombrie 2019 când i-au fost delegate sarcini și responsabilități ca director general adjunct al ANAR până pe data de 01.10.2020. Pe 03.02.2020 i s-au retras atribuțiile de director general adjunct ANAR, revenind pe postul deținut anterior de director ABA Mureș. Începând cu data de 7.02.2020 ocupă postul de director tehnic al acestei administrații bazinale, conform solicitării sale de retragere a atribuțiilor de director ABA Mureș.

Cristian Bratanovici face obiectul unui dosar de cercetare penală pentru luare de mită

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa a transmis către conducerea Administrației Naționale ”Apele Române” solicitarea prin care s-a cerut detașarea unei persoane pentru funcția de inginer-șef în cadrul SGA Maramureș, pe o perioadă de 12 luni.

ANAR a redirecționat solicitarea către toate Administrații Bazinale de Apă. În urma centralizării răspunsurilor, Administrația Bazinală de Apă Mureș l-a nominalizat pe domnul Ovidiu Ianculescu care a fost detașat pe funcția de inginer-șef pentru perioada 9.11.2020-8.11.2021 în cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș.

Noul director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, Ionuț Cengher, este detașat de la Senatul României pe acest post la ABA Mureș din februarie 2020. Acestuia îi vor fi reanalizate competențele. (SÎC)

Menționăm că potrivit legislației în vigoare, pe durata stării de alertă, în România, nu se pot organiza concursuri pentru ocuparea funcțiilor în instituțiile publice.
Compartimentul de Comunicare, Relații Publice și Relații cu presa

Sursa: Facebook – Apele Romane

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here