Iohannis: Resping numirea în funcţii publice a persoanelor care nu întrunesc condiţiile cerute de lege sau fără experienţă

0

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, vineri, după scandalul unei demisii influenţate politic de PNL în Mureş, susţinând că a discutat cu premierul Ludovic Orban despre această situaţie, prezentată de jurnaliştii de la Recorder, şi că i-a cerut accelerarea procesului de audit în sfera administraţiei publice.

„Resping categoric orice demers de numire în funcţii publice a unor persoane care nu întrunesc condiţiile cerute de lege şi nu au experienţă în domeniul în care sunt propuse. Este inacceptabil, mai ales în perioada atât de complicată pe care o traversăm acum, provocată de pandemia de COVID-19, ca în poziţii importante în structurile centrale sau locale ale administraţiei să fie promovaţi oameni mediocri, fără experienţă, impostori sau alte persoane care nu deţin calităţile şi calificările necesare”, a declarat şeful statului.

Citeşte despre reportajul care a declanşat o criză politică:

Preşedintele a adăugat că, în acelaşi timp, considerarea recompensei politice drept unic principiu de funcţionare a statului este apanajul unei mentalităţi învechite şi reprezintă totodată un afront adus cetăţenilor şi o frână în dezvoltarea oricărei societăţi democratice.

„Sistemul bugetar nu mai poate fi cadrul în care îşi găseşte facil locul o clientelă politică incompetentă. Toate partidele trebuie să înţeleagă faptul că statul, prin tot ceea ce întreprinde, se află în slujba cetăţeanului. (…) Este imperativ ca funcţia publică să îşi recapete credibilitatea şi demnitatea, iar acest lucru a început să se întâmple deja, pentru că în administraţie sunt promovaţi şi foarte mulţi profesionişti, oameni integri şi dedicaţi”, a arătat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here