1 Decembrie – Pandemia îi ţine departe pe români de a sărbători Ziua Naţională în stradă

0

Ziua Naţională din 2020 este doar o ceremonie formală din cauza restricţiilor impuse de măsurile de prevenire a noului coronavirus. Nu va fi nicio paradă. La Arcul de Triumf din Bucureşti vor participa aproximativ 150 de militari, marţi, începând cu ora 11,00, precum şi oficiali de rang înalt.

Se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune.

Vor mai fi manifestări în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi militare, precum şi în afara teritoriului, cu participare restrânsă.

Dar drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Pe 12 noiembrie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus aprobarea organizării ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum şi în municipiile reşedinţă de judeţ, cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără public şi cu respectarea mai multor măsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here