Ziua Armatei României – Iohannis: Armata rămâne acelaşi reper moral. Orban: Militarii sunt adevăraţi profesionişti, oameni devotaţi ţării

0

Mai multe manifestări vor avea loc duminică, de Ziua Armatei României, în garnizoanele din ţară şi în teatrele de operaţii din străinătate unde sunt dislocaţi militari români, însă, din cauza restricţiilor cauzate de pandemia de coronavirus, acestea sunt organizate fără public.

În Bucureşti au fost ceremonii la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, Monumentul Eroilor Patriei din al Doilea Război Mondial, Monumentul Eroilor Genişti (Piaţa Leu).

La Mormântul Ostaşului Necunoscut din Capitală, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că „Armata României, demnă de trecutul şi de eroii săi, rămâne, pentru poporul român, acelaşi reper moral”, adăugând că, în prezent, avem o armată modernă şi bine pregătită, care asigură îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi implementarea Politicii de Securitate şi Apărare Comună a Uniunii Europene.

El a apreciat implicarea militarilor în combaterea răspândirii cu noul coronavirus, încă de la debutul pandemiei.

„Armata României este pregătită nu numai să apere populaţia şi teritoriul împotriva oricărei agresiuni externe, dar şi să sprijine autorităţile centrale şi locale în situaţii de criză”, a mai afirmat Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj de Ziua Armatei României.

„Apreciem în egală măsură activitatea şi profesionismul militarilor care astăzi întăresc capacitatea defensivă a ţării, la standarde euro-atlantice, şi activează în teatrele de operaţiuni internaţionale sau misiuni desfăşurate sub egida NATO, OSCE, ONU sau a Uniunii Europene. Sunt adevăraţi profesionişti, oameni devotaţi ţării şi hainei militare, care prin modul în care înţeleg să-şi facă datoria întăresc credibilitatea României în plan extern”, a spus el.

Ministrul Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au discutat duminică, prin sistemul de videoconferinţă, cu militarii români din teatrele de operaţii din Afganistan, Kosovo, Bosnia şi Herţegovina, din Polonia, Mali şi cu marinarii de pe fregata „Regina Maria” (care se va integra în gruparea navală permanentă SNMG-2, Standing NATO Maritime Group) cu prilejul Zilei Armatei României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here