Noul guvern Cîțu pregătește Ordonanțele de Urgență. Săptămâna viitoare vor fi aprobate – VIDEO

0

Premierul Florin Vasile Cîţu a anunţat, miercuri seară, priorităţile pentru următoarea şedinţă de Guvern, care va avea loc săptămâna viitoare. Printre lucrurile care trebuie finalizate înainte de sfârşitul anului sunt prelungirea măsurilor active şi a programului IMM Invest, până la 30 iunie 2021, dar şi realizarea proiectului de buget.

”Sunt câteva lucruri pe care le-am pregătit pentru şedinţa următoare care o să fie săptămâna viitoare şi sunt câteva priorităţi care sunt în special pentru combaterea efectelor negative generate de pandemie şi câteva necesare pentru susţinerea mediului de afaceri şi finalizarea construcţiei bugetului pe 2021”, a anunţat, Cîţu, în prima şedinţă de Guvern.

”Toate aceste lucruri trebuie să le avem gata săptămâna viitoare. În primul rând, avem promovarea  proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea măsurilor active până la 30 iunie 2021. Aici este Ministerul Muncii, doamna ministru trebuie să fim gata săptămâna viitoare”, a adăugat Florin Vasile Cîțu, citat de news.ro

OUG pentru prelungirea unor scheme de ajutor de stat

”Promovarea proiectului de ordonanţă de urgenţă privind prelungirea termenului de aplicare a programului guvernamental IMM invest până la 30 iunie 2021 şi aprobarea noului subprogram Agro IMM Invest cu aplicare până la acelaşi termen, imediat după primirea deciziei de autorizare din partea Comisiei Europene. Până în data de 24 decembrie va fi emisă decizia de autorizare de către Comisia Europeană. Avem această decizie, deci trebuie să mergem mai departe. Tot legat de schema de ajutor de stat, Comisia a emis decizia de prelungire cu 6 luni a perioadei de funcţionare a schemei de ajutor de stat pentru companiile mari. Gradul de finanţare şi garantare aferentă poziţiilor oferite au fost deja aprobate şi sunt înaintate spre publicare în Monitorul Oficial”, a mai declarat Florin Cîţu.

De asemenea, trebuie finaizat actul normativ pentru acordarea unui ajutor firmelor dinsectorul HoReCa.

”Mai avem promovarea proiectului de ordonanţă de urgenţă prin care este instituită schema de ajutor de stat privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul HoReCa – turism, structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de Covid-19. Aici este domnul ministru Claudiu Năsui! Pentru săptămâna viitoare ar trebui să fim gata cu toate avizele. Ştiţi foarte bine că această schemă a fost deja notificată la Comisia Europeană după ce vor fi transmise toate clarificările necesare în vederea verificării compatibilităţii schemei de ajutor de stat se va realiza şi o notificare oficială, urmând ca decizia de autorizare să fie emisă în procedură accelerată”, a mai rpecizat premierul.

Citiți și: Ce conţine programul de guvernare al coaliţiei PNL – USR PLUS – UDMR

Un alt act normativ anunţat de premier este proiectul de ordonanţă pentru prelungirea unor facilităţi fiscale în contextul pandemiei Covid-19, iar un altul vizează promovarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru menţinerea indemnizaţiei aferente funcţiilor de demnitate publică la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020.

Citiți și: UPDATE Guvernul Florin Cîţu a fost validat de Parlament şi a depus jurământul la Cotroceni. La treabă! – le-a spus Iohannis

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here