Președintele Turciei: Drapelul nostru va fi coborât în bernă

1
Anadolu Agency

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat doliu național pe o perioadă de șapte zile, luni, în contextul cutremurelor care au provocat cel puțin 2.600 de decese în Turcia și Siria.

„Din cauza cutremurelor care au avut loc în țara noastră pe 6 februarie, a fost declarat un doliu național pentru șapte zile. Drapelul nostru va fi coborât în bernă până la apusul zilei de duminică, 12 februarie, în toată țara noastră și la reprezentanțele din străinătate”, a declarat liderul turc, luni, pe Twitter.

Cele două cutremure care au zguduit luni sudul Turciei s-au soldat cu moartea a cel puțin 1.651 de persoane și cu rănirea altor 11.119, în 10 provincii din țară, potrivit TRT World.

Primul seism s-a produs dimineață, în Kahramanmaras, și a avut o magnitudine de 7,7 grade pe scara Richter, fiind resimțit în mai multe regiuni din vecinătate, inclusiv în Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay și Kilis.

Al doilea cutremur a lovit după prânz, tot în regiunea Kahramanmaras, și a avut o magnitudine de 7,6.

Mai mulți români au cerut să fie repatriați

Minim 13 români și-au exprimat dorința de a fi repatriați din Turcia, a precizat ambasadorul român la Ankara, luni seară, la Știrile B1 TV.

„Sunt minim 13 care sunt confirmați, și-au exprimat ferm dorința de repatriere, și la aceștia se mai adaugă un grup, știm de trei dintre ei, dar se pare că sunt mai mulți, deci o să fie spre 20. N-am cifra exactă acum (…). Vorbim de un teritoriu foarte, foarte mare, deci n-a fost un cutremur punctual, localizat, și încercăm să preluăm cazurile în funcție de urgența lor și de mijloacele pe care le avem”, a declarat ambasadorul Ștefan Tinca.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here