Jurnalistul Mihnea Petru-Pârvu s-a stins din viață

0

Mihnea Petru-Pârvu, jurnalist cu 30 de ani de experiență în presă, s-a stins din viață la vârsta de 51 de ani.

Mihnea Petru-Pârvu lucra în presă de la începutul anilor 1990, la Evenimentul Zilei, publicație pentru care a scris până s-a stins din viață.

Reporter de Cursă Lungă, așa cum colegii de la EVz spun că îi plăcea să-și marcheze reportajele, Mihnea Petru fusese premiat de Clubul Român de Presă în 2005 la secțiunea de reportaj.

Radu Tudor, realizator Antena3: S-a stins după ce a ars ca o torță

Realizatorul TV Radu Tudor spune că Mihnea Petru fusese internat la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Militar Central din Râmnicu Vâlcea după ce făcuse o criză hepatică provocată de tratamentul cu citostatice.

„S-a întâmplat mult prea repede. Am vorbit cu el de 4 ori în ultimele 48 de ore. Făcuse o criză hepatică pe fondul citostaticelor și era la ATI Rm. Vâlcea. Conducerea Spitalului Militar Central s-a implicat exemplar pentru reinternarea lui pe Secția Oncologie, fiind adus de urgență cu o ambulanță la București. Din păcate s-a stins după ce a ars ca o torță. Dumnezeu să te odihnească în pace, Țache !”, a scris Radu Tudor, pe pagina sa de Facebook.

Dan Andronic, directorul Editura Evenimentul și Capital: Un ziarist extrem de talentat!

Dan Andronic vorbise cu Mihnea Petru chiar cu două zile înainte ca acesta să se stingă din viață. Directorul de la Evenimentul Zilei a făcut tristul anunț că Mihnea a decedat în dimineața zilei de duminică.

„O veste teribilă! Mihnea Petru-Pârvu a plecat într-o lume fără griji și suferință! Era un om de care eram atașat, un coleg deosebit și un ziarist extrem de talentat! Vorbisem cu el în urmă cu două zile, avea niște probleme, nu credeam că asta este vestea pe care o primesc azi.Dumnezeu să-l odihnească în pace!Să ne gândim la el și să spunem o rugăciune pentru sufletul său!”, este mesajul transmis de Dan Andronic.

Mihnea, la aniversarea Zilei Presei în 2019: Niciodată nu mi-am văzut meseria, direct, ca pe o sursă de bani

„Io scriu reportaje. Pe care le public într-un ziar. Unul bun, Evenimentul zilei, zic io. De ce? Pentru că îmi place, pentru că vreau şi pentru că pot. Niciodată nu mi-am văzut meseria, direct, ca pe o sursă de bani. Aş aprecia-o ca pe un hobby care mă ajută să subzist. Am un salariu modice. La 50 de ani şi un peste un sfert de veac în breaslă sunt plătit cât să trăiesc, nu să mă căpătuiesc. Eu am ales calea asta”, în felul acesta se autocaracteriza Mihnea Petru cu un an în urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here