Trump a dat de pământ cu China și cu Joe Biden. Cel mai dur discurs al președintelui SUA

0

Pandemia l-a obligat pe Donald Trump, președintele SUA, să renunțe la mitingurile electorale programate. Prin urmare, acesta s-a folosit de  o conferinţă de presă, desfăşurată în grădinile Casei Albe, pentru a-și transmite mesajele. În primul rând, președintele SUA a avertizat China pentru modul în care acționează în Hong Kong. Apoi și-a atacat contracandidatul la prezidențiale.


„Astăzi, Joe Biden a pronunţat un discurs în care a declarat că în centrul programului său economic se află o cruciadă de stânga împotriva energiei americane. El vrea să ucidă energia americană”, a declarat Trump.

Miza energiei


Planul lui Biden care urmăreşte să reducă la zero emisiile de carbon din producţia de electricitate în termen de 15 ani înseamnă o abordare mai agresivă a politicii climatice decât cea pe care el a adoptat-o în cursa pentru învestirea democrată la prezidenţiale, o încurajare a progresiştilor partidului care cer o acţiune mai îndrăzneaţă.

În materie de ecologie, „în calitate de vicepreşedinte, Biden era unul dintre cei mai fervenţi apărători ai Acordului de la Paris asupra climatului”, a afirmat Donald Trump, exprimându-şi satisfacţia că a retras SUA dintre semnatarii acestui text, adoptat de majoritatea ţărilor din lume. Potrivit lui, acest acord ar fi „distrus industria americană, autorizând în acelaşi timp China să polueze atmosfera în toată impunitatea”.

În diplomaţie, „întreaga carieră a lui Joe Biden a fost un cadou pentru Partidul comunist chinez! Biden s-a situat alături de China împotriva Americii de nenumărate ori!”. În materie de imigraţie, „toţi locuitorii Americii de Sud vor debarca” în SUA. În cadrul forţelor de poliţie, „lucruri teribile se petrec la New York, eu ador New York şi asta mă dezolează!” – a afirmat Trump.
Trump a lăudat eficienţa zidului construit de-a lungul unei părţi a frontierei cu Mexicul în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 – „A picat la fix, el a împiedicat oameni să vină din locuri foarte contaminate” -, s-a felicitat pentru reacţia pe care a avut-o în faţa pandemiei – „Noi am salvat milioane de vieţi” – şi a promis o ieşire foarte rapidă din criza sanitară. „Avansăm foarte bine în privinţa vaccinului. Suntem pregătiţi”, a adăugat el.

Sursa: Agerpres.ro

Sondaj PwC: Facturile au crescut, iar oamenii sunt mai îngrijorați cu privire la sănătate și la siguranța locului de muncă

O nouă finanțare aduce evaluarea UiPath la 10,2 miliarde de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here