Ziua Internațională a Copilului. Ce le transmit principalii oameni de stat

0

Ziua internațională a copilului a fost stabilită în 1954, fiind numită Ziua Universală a Copiilor. În România, Ziua internaţională a copilului este sărbătorită la data de 1 iunie, ca şi în alte aproximativ 50 de ţări. Totodată, alte peste o sută de ţări celebrează o zi a copilului la date diferite. Din 2017, ziua de 1 iunie este nelucrătoare.

La 16 noiembrie 2016, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii prin declararea zilei de 1 iunie – Ziua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, transmite copiilor în mesajul de Ziua lor, că ştie cât de greu le-a fost în aceste luni, că au făcut eforturi extraordinare exprimându-şi încrederea că aceste încercări îi vor face mai puternici şi că nu vor lăsa nimic să stea în calea ambiţiilor lor. El i-a invitat pe copii ca, prin respectarea regulilor sanitare, să fie aliaţii săi în această luptă împotriva virusului.

El le urează succes celor care vor susţine în curând examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, declarându-se convins că se vor descurca foarte bine.

”Am încredere că aceste încercări vă vor face mai puternici şi că nu veţi lăsa nimic să stea în calea ambiţiilor voastre. Dragi copii, Prin respectarea regulilor sanitare, fiţi aliaţii mei în această luptă împotriva virusului şi vă asigur că împreună vom depăşi cu bine această perioadă!”, conchide preşedintele.

Orban: Le urez să crească sănătoși, copilărie fericită și să-și urmeze fiecare visul! 

Premierul Ludovic Orban afirmă, în mesajul de de Ziua Internaţională a Copiilor, că împreună cu întreaga echipă guvernamentală, este decis să le ofere şanse egale tuturor copiilor României şi să găsească soluţii viabile pentru dezvoltarea lor.

El subliniază că timpul pe care mulţi dintre români l-au petrecut alături de copiii lor în ultimele săptămâni, mai mult decât aveau posibilitatea înaintea epidemiei de coronavirus, va avea cu siguranţă o semnificaţie aparte pentru fiecare. ”Să-i ajutăm să crească frumos, educaţi şi responsabili înseamnă, în primul rând, să fim noi, la rândul nostru, exemple pentru ei, să-i învăţăm ce înseamnă empatia, respectul faţă de ceilalţi şi responsabilitatea”, afirmă prim-ministrul.

Vă prezentăm mesajul integral:

„Este sărbătoarea copiilor, astăzi, o zi pe care le-o dedicăm în fiecare an cu multă bucurie și cu sentimentul că ei sunt darul cel mai de preț nu doar pentru familiile lor, ci și pentru întreaga societate.

Timpul pe care mulți dintre români l-au petrecut alături de copiii lor în ultimele săptămâni, mai mult decât aveau posibilitatea înaintea epidemiei de coronavirus, va avea cu siguranță o semnificație aparte pentru fiecare. Pentru un părinte, orice clipă petrecută alături de copiii săi înseamnă acel prilej neprețuit de a-i vedea cum cresc și cum evoluează, de a se apropia și mai mult de ei și a le înțelege frământările și aspirațiile. Pentru cei mici, sunt momente care vor deveni în timp o neprețuită amintire a copilăriei. 

Pe lângă această bucurie și susținerea familiei, copiii au nevoie și de sprijinul societății. Să-i ajutăm să crească frumos, educați și responsabili înseamnă, în primul rând, să fim noi, la rândul nostru, exemple pentru ei, să-i învățăm ce înseamnă empatia, respectul față de ceilalți și responsabilitatea. Și, așa cum se spune despre copii că sunt oglinda familiilor în care cresc, generațiile de copii de acum, modul în care cresc, reflectă societatea românească. 
Prin deciziile pe care le luăm fiecare dintre noi, ca părinți, educatori sau ca autorități avem un rol hotărâtor pentru viitorul lor. La nivel guvernamental, obiectivul este să susținem învățământul și accesul nediscriminatoriu la educație, indiferent de contextul social.
Suntem mândri de copiii și tinerii noștri și vrem să le oferim condițiile să se dezvolte într-o Românie educată. Din acest motiv, am decis să finanțăm achiziția de tablete pentru copiii care au o situație mai dificilă din punct de vedere social, astfel încât ei să poată continua să învețe chiar dacă școala s-a mutat acum în mediul online, din cauza coronavirusului. De asemenea, am venit în această perioadă și în sprijinul părinților, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de zile libere cât timp vor fi închise școlile și grădinițele.

Împreună cu întreaga echipă guvernamentală, sunt decis să le oferim șanse egale tuturor copiilor României și să găsim soluții viabile pentru dezvoltarea lor.
Le urez să crească sănătoși, copilărie fericită și să-și urmeze fiecare visul! 
La mulți ani, dragi copii!”

Marcel Ciolacu de Ziua Copilului: La mulţi ani, supereroilor de mâine!

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, afirmă că în fiecare copil se află „o mulţime de superputeri magice” – creativitate, curaj, bunătate, bucurie, iar ele pot fi activate dacă, în jurul lor, copiii au are parte de iubire, căldură şi sprijin.

„În fiecare copil se află o mulţime de superputeri magice: creativitate, curaj, bunătate, bucurie şi multe altele. Iar fiecare copil îşi poate activa aceste superputeri dacă simte din jurul său că are parte de iubire, căldură şi sprijin. Aşa se nasc supereroii care vor salva mai târziu lumea şi o vor face mai bună! Aşa se urmează visele! La mulţi ani, supereroilor de mâine! La mulţi ani, tuturor copiilor”, a scris Ciolacu, luni, pe Facebook, conform Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here