Protestele iau amploare în SUA. Trump „s-a ascuns” în buncăr

0

Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene duminică în apropierea Casei Albe pentru a-i dispersa pe manifestanţii care nu au respectat interdicţia de circulaţie pe timp de noapte decretată în capitală, după modelul altor mari oraşe din SUA unde mii de persoane protestează violent de mai multe zile împotriva brutalităţii poliţiei şi a rasismului, scrie AFP, citat de Banii.net.

Interdicţia de circulaţie pe timp de noapte a fost impusă la Washington, Los Angeles şi Houston pentru a împiedica transformarea protestelor de după decesul lui George Floyd, un afroamerican care a murit după arestarea sa de către poliţie în Minneapolis, în noi violenţe.

În timp ce administraţia preşedintelui Donald Trump îi califica pe instigatorii revoltelor drept terorişti, duminică au existat noi înfruntări între poliţie şi manifestanţi.

Trump s-a ascuns în buncăr

Zeci de mii de persoane au luat parte în întreaga ţară la protestele împotriva violenţelor poliţiei şi a rasismului.

La Washington, o mulţime s-a adunat în faţa Casei Albe scandând sloganuri, aprinzând focuri şi agitând pancarte.

Potrivit New York Times, Donald Trump a fost dus vineri la adăpostul unui buncăr subteran de către Secret Service – serviciul de protecţie al preşedintelui şi a personalităţilor – în urma unei manifestaţii similare în faţa reşedinţei sale.

Cum vor fi afectate piețele financiare?

Reuters informează că trupele Gărzii Naţionale au fost desfăşurate în 15 state americane şi capitala Statelor Unite după cinci nopţi de violenţe şi distrugere care au început cu proteste paşnice în urma morţii unui bărbat de culoare, George Floyd, aflat în custodia poliţiei.

Agenția a intervievat, conform news.ro, mai multți analiști pentru a afla care ar putea fi impactul acestor violenţe asupra pieţelor financiare.

Citește pe Banii.net ce spun analiștii și care vor fi efectele asupra dolarului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here