Polițiștii au reținut 778 de permise de conducere și au dat peste 9000 de amenzi într-o singură zi

0

Peste 9.000 de persoane au fost sancţionate de poliţiştii care au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, fiind reţinute 778 de permise de conducere.

“Pe data de 4 iunie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – IGPR, poliţiştii au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză”, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Au fost aplicate 9.044 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 6.024 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, 2.890 pentru alte sancţiuni la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 130 de sancţiuni pentru alte acte normative.

„Poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 778 de permise de conducere, dintre care 507 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise şi 271 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce”, mai arată IGPR .

În primele 5 luni ale anului 2020, nerespectarea regimului legal de viteză a generat 18% dintre accidentele rutiere grave.

Mărcile preferate de români – un demers în vremuri de criză cu ochii spre economia viitorului

ANUNȚ pentru PESCARI! Ministrul Agriculturii aduce clarificări noului regulament privind activitatea de pescuit recreativ sportiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here