Pandemia a virusat cea mai mare economie a lumii: Număr record de șomeri în SUA

0

Pandemia afectează grav economia SUA. Numărul americanilor care au depus de la mijlocul lunii martie cereri pentru acordarea de alocaţii de şomaj a depăşit nivelul record de 38,6 milioane, deoarece măsurile stricte pentru ţinerea sub control a răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID-19) au oprit brusc activitatea şi au dus la un val de concedieri, transmit agențiile internationale de știri, citate de agerpres.ro.

Departamentul Muncii din SUA a anunţat joi că numărul cererilor pentru ajutor de şomaj a urcat săptămâna trecută cu 2,438 milioane, dar mai puţin decât nivelul de 2,687 milioane înregistrat în săptămâna precedentă şi faţă de recordul de 6,9 milioane într-o săptămână din martie. Analiştii se aşteptau la un nivel de 2,4 milioane săptămâna trecută.

Primele semne ale crizei economice: Un număr record de români își caută un loc de muncă

Pandemia a adus în SUA cea mai mare rată a șomajului din istorie



Informaţiile vin într-un moment în care toate statele americane au început procesul de redeschidere a economiei de după pandemia de coronavirus. Cifrele sumbre privind şomajul întăresc aşteptările analiştilor privind o redresare lentă din recesiunea provocată de pandemie şi se adaugă datelor dezamăgitoare referitoare la cheltuielile de consum, comerţ şi piaţa imobiliară.

Majoritatea analiştilor estimează că economia a intrat în recesiune la finalul lunii martie, după ce măsurile stricte pentru ţinerea sub control a răspândirii pandemiei au oprit brusc activitatea şi au dus la un val de concedieri.

Economia din Statele Unite ale Americii a pierdut luna trecută 20,5 milioane de locuri de muncă, cel mai semnificativ declin din timpul Marii Recesiuni, în timp ce rata şomajului a urcat în aprilie la 14,7%, de la 4,4% în martie şi nivelul cel mai scăzut de 3,5% în februarie. Este cel mai ridicat nivel de după Al Doilea Război Mondial, depăşind recordul de 10,8% înregistrat în noiembrie 1982.



LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here