Noi măsuri OBLIGATORII pe Aeroportul Otopeni. Intră de mâine în vigoare

0

Reprezentanții Aeroportului ”Henri Coandă” (Otopeni) au anunțat noile măsuri care vor fi aplicate începnd de mâine, 15 mai, când încetează restricţiile impuse de starea de urgenţă instituită în contextul epidemiei de coronavirus.

La sosirea la aeroport, debarcarea pasagerilor se va face la distanţă faţă de terminal, aceştia urmând a fi dirijaţi direct către corturile de aşteptare. De la corturi către terminalul de pasageri se va pleca în grupuri organizate de angajaţii aeroportului, în funcţie de destinaţie şi ora programată a cursei.

Întreg traseul pasagerilor este marcat în mod vizibil, iar staţia de autobuz şi peronul de debarcare din taxi/autoturism au fost repoziţionate. Accesul autoturismelor în parcarea Plecări se face, de asemenea, pe un flux modificat, menţionează CNAB.

Reprezentanţii aeroporturilor bucureştene avertizează pasagerii că, din cauza lucrărilor la conexiunea feroviară cu Gara de Nord, circulaţia în zona aeroportului este în continuare deviată.

„Permanent, sunt obligatorii atât purtarea măştii de protecţie, cât şi păstrarea unei distanţe fizice de 1 metru faţă de cei din jur. În terminalul de pasageri este permis accesul doar pentru pasagerii care sosesc în mod organizat, venind de la corturile de aşteptare. Pentru păstrarea distanţei de 1 metru, vor fi respectate indicaţiile autocolantelor amplasate pe pardoseală. În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staţionarea. În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă. După efectuarea formalităţilor de check-in, pasagerii vor urma fluxul obişnuit, păstrând distanţa de 1 metru faţă de cei din jur. Purtarea măştii este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităţilor de acces şi la controlul de securitate”, se arată în informarea transmisă de CNAB.

În zona de îmbarcare este asigurat spaţiul necesar păstrării distanţei de 1 metru faţă de cei din jur, dau asigurări reprezentanţii CNAB, care precizează că autobuzele de transfer la/de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.

„Îmbarcarea în aeronavă se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat faţă de uşa avionului. Debarcarea se va face începând cu rândul de lângă uşă”, potrivit informării.

Vă prezentăm pe larg măsurile care vor intra în vigoare din data de 15 mai:

1. Păstraţi permanent contactul cu operatorul aerian pentru orice informaţii privind zborul!

2. La sosirea la aeroport, debarcarea pasagerilor se va face la distanţă faţă de terminal, aceştia urmând a fi dirijaţi direct către corturile de aşteptare. Întreg traseul pasagerilor este marcat în mod vizibil.

3. Staţia de autobuz şi peronul de debarcare din taxi/autoturism au fost repoziţionate. Accesul autoturismelor în parcarea Plecări se face, de asemenea, pe un flux modificat. Acestea sunt semnalizate în mod vizibil. Atenţie, din cauza lucrărilor la conexiunea feroviară cu  Gara de Nord, circulaţia în zona aeroportului este în continuare deviată!

4. Permanent, sunt obligatorii atât purtarea măştii de protecţie, cât şi păstrarea unei distanţe fizice de 1 metru faţă de cei din jur.

5. De la corturi către terminalul de pasageri se va pleca în grupuri organizate de către angajaţii aeroportului, în funcţie de destinaţie şi ora programată a cursei.

6. În terminalul de pasageri este permis accesul doar pentru pasagerii care sosesc în mod organizat, venind de la corturile de aşteptare. Pentru păstrarea distanţei de 1 metru, vor fi respectate indicaţiile autocolantelor amplasate pe pardoseală.

7. În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staţionarea. În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă.

8. După efectuarea formalităţilor de check-in, pasagerii vor urma fluxul obişnuit, păstrând distanţa de 1 metru faţă de cei din jur. Purtarea măştii este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităţilor de acces şi la controlul de securitate.

9. În zona de îmbarcare este asigurat spaţiul necesar păstrării distanţei de 1 metru faţă de cei din jur.

10. Autobuzele de transfer la/de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.

11. Îmbarcarea în aeronavă se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat faţă de uşa avionului. Debarcarea se va face începând cu rândul de lângă uşă.

12. Fluxul de sosiri nu se modifică, fiind însă interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii. Râmân valabile obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie, precum şi păstrarea unei distanţe de 1 metru faţă de cei din jur.

13. Pentru motive justificate (acces la grupurile sanitare, supermarket, achiziţie de bilete de avion etc.), va fi permis accesul în terminal şi pentru alte persoane decât pasagerii.

14. Pe întreg fluxul de pasageri plecări/sosiri sunt amplasate dispensere cu soluţii dezinfectante – recomadăm utilizarea acestora în special după efectuarea controalelor. Infrastructura de terminal din zonă este dezinfectată de minimum 10 ori/zi.

15. Vă rugăm să respectaţi indicaţiile personalului din aeroport!

16. Eventualele modificări impuse de autorităţi vor fi imediat implementate şi aduse la cunoştinţa publicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here