Nelu Tătaru: Românii vor circula fără declaraţie pe proprie răspundere

0

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat că, după 15 mai, în interiorul localităţilor se va circula fără declaraţia pe proprie răspundere și că se va putea ieşi din localitate dacă există motive bine întemeiate, arătând că probabil va fi suficientă o declaraţie verbală însoţită de documente, de exemplu un act de proprietate.


„După 15 mai se poate ieşi din localitate doar din motive bine întemeiate, mergem să îngrijim pe cineva – un copil, o persoană bolnavă, mergem la o proprietate pe care o avem în altă parte, mergem la munca câmpului, sunt lucruri care sunt motive întemeiate, veţi vedea în următoare perioadă. Declaraţia pentru ieşire din localitate ne-am gândit ca deocamdată să fie verbală, putând dovedi şi cu ceva, un act de proprietate. Trebuie să facem dovada acelui motiv bine întemeiat, dăm adresa unde mergem şi atunci se poate verifica”, a spus Nelu Tătaru.

Dancă: Masca de protecție, obligatorie în spaţii publice închise, spaţii comerciale, transport în comun şi la locul de muncă


Nelu Tătaru a menţionat că printre motivele bine întemeiate pentru ieşirea din localitate se află şi evenimente restrânse în familie. De asemenea, ministrul Sănătății a mai precizat că peste alte două săptămâni este posibil să asistăm la o nouă relaxare a măsurilor.

„După 15 mai, românii vor circula fără acea declaraţie pe proprie răspundere în interiorul localităţii, dar vom respecta anumite principii şi precauţii, trebuie neapărat respectate. Dacă în următoarele două săptămâni vom avea o evoluţie conform cu aşteptările noastre şi nu avem o recrudescenţă a unor focare sau o reluare a unei transmiteri comunitare extinse, atunci ne aşteptăm ca în următoarea perioadă de 14 zile să putem relaxa şi alte măsuri”, a mai declarat Nelu Tătaru. 

Mărcile preferate de români – un demers în vremuri de criză cu ochii spre economia viitorului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here