Ministrul Finanțelor pregătește motivații fiscale pentru angajatorii bun-platnici

0

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, aseară, la un post de televiziune, că există sectoare care vor să angajeze 10.000 de români, în special a celor reveniţi din străinătate, Guvernul căutând diverse soluţii, inclusiv prin acordarea unor facilități acordate angajatorilor bun-platnici.

Potrivit ministrului, la ora actuală se caută soluţii pentru a-i ţine în ţară pe românii care au revenit, iar în sectorul retail este nevoie de un număr de 10.000 de persoane.

„Căutam forţă de muncă calificată şi voiam să vină românii în ţară să lucreze. Până acum o lună şi ceva aveam probleme cu forţa de muncă. Şi acum în sectorul retail se caută deja 10.000 de persoane. Companiile mari caută acum 10.000 de persoane”, a spus Florin Cîțu, luni seara, la B1 TV.

Totodată, ministrul Finanțelor a menționat că alte sectoare care nu au oprit motoarele în perioada martie-mai sunt cel al construcțiilor de drumuri și cel rezidențial.

„În sectorul construcţiilor, rezidenţial, unde o mare parte dintre români lucrau în afară, acolo nu s-au închis lucrurile şi veţi vedea că vor continua. Premierul a spus foarte clar că (autostrada – n. r.) Sibiu-Piteşti este un obiectiv principal, mai există şi extinderea la Aeroportul Otopeni, mai sunt câteva proiecte mari, unde vom avea nevoie de forţă de muncă”, a explicat Florin Cîțu.

El a mai spus că și în retail este nevoie de forţă de muncă.

„Cred că aceasta este cea mai importantă provocare pentru acest guvern: să găsească soluţii pentru a-i ţine în ţară pe românii care au revenit. Aici este provocarea. Au venit acum în ţară, haideţi să facem ceva pentru ei, condiţii pentru ca ei să rămână aici! Cred că vom reuşi şi acest lucru”, a susţinut ministrul Finanţelor.

Cîțu a anunţat că pregăteşte motivaţii fiscale pentru angajatorii bun-platnici, dar şi câteva măsuri pentru cei care lucrează în mall-uri.

„În acelaşi timp, pregătesc motivaţii fiscale pentru angajatori. Am câteva lucruri pentru bun-platnici, pentru că trebuie să-i stimulăm pe cei care sunt bun-platnici în acest moment. Veţi vedea în perioada următoare că nu ne oprim aici. Mai avem câteva măsuri care să-i ajute. În acelaşi timp, ne uităm la câteva măsuri pentru cei care lucrează în mall-uri, câteva idei, dar sunt şi câteva mall-uri care nu au cerut chirie. Acolo să vedem cum putem să-i ajutăm. Vor avea nevoie de repornire”, a spus Cîțu, citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here