Klaus Iohannis a anunțat măsurile de relaxare. Ce nu mai este interzis de la 1 iunie

0

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat o serie de măsuri de relaxare începând cu data de 1 iunie. Decizia, susține Președintele, a fost luată cu toate că “nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei”. Prin urmare, le-a cerut românilor să fie atenți și să respecte recomandările autorităților.

“De la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puțin doi metri, vor putea să stea maximum patru persoane la o masă și, în acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă. Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional, rutier și feroviar, în condiții, sigur, de siguranță, de distanțare și de igienă”, a anunțat Klaus Iohannis.

Alte schimbări

În ce privește deplasările în afara localității, acestea nu vor mai fi suspuse vreunei restricții. Prin urmare, nu va mai fi nevoie de declarație. Iar lista nu se oprește aici.

“De la 1 iunie, vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă. În ce privește competițiile sportive, avem și aici o veste bună. Se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar – atenție! – pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, și mai puțin sporturi de contact. Deci sporturile vor fi, competițiile vor fi posibile în aer liber, mai puțin sporturile de contact, și competițiile se vor desfășura în această etapă fără spectatori”, a mai spus Klaus Iohannis.

Efectele nebănuite ale măsurilor pentru stoparea coronavirusului: Din ce în ce mai mulți oameni mor de foame

Studiu PwC: 65% dintre companiile din România nu au redus costurile cu angajații în starea de urgență

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here