Efectele nebănuite ale măsurilor pentru stoparea coronavirusului: Din ce în ce mai mulți oameni mor de foame

0

Înainte de criză, peste 820 de milioane de oameni sufereau de foame. Astăzi, din cauza măsurilor luate pentru a stopa extinderea coronavirusului, numărul a crescut foarte mult. Fenomenul se vede într-o statistică înfiorătoare: câteva zeci de mii de oameni mor zilnic de foame.

Noi date îngrijorătoare

Consecinţele economice ale pandemiei de COVID-19 ar putea expune riscului sărăciei până la 86 de milioane de copii în plus până la sfârşitul anului, potrivit unui studiu comun realizat de ONG-ul Save the Children şi Unicef, relatează agenția AFP, citată de agerpres.ro.

În total, numărul copiilor afectaţi de sărăcie ar ajunge la 672 de milioane, o creştere cu 15% faţă de anul precedent, au precizat miercuri cele două organizaţii într-un comunicat.

Aproape două treimi din aceşti copii trăiesc în Africa Subsahariană şi Asia de Sud.

Vești rele. Pandemia de COVID -19 virusează puternic economia mondială

Creşterea numărului de copii afectaţi de sărăcie din cauza coronavirusului s-ar înregistra mai ales în Europa şi Asia Centrală, potrivit studiului care se bazează pe proiecţii ale Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional şi pe date demografice din 100 de ţări.

„Amploarea dificultăţilor financiare cu care se confruntă familiile ameninţă progresul obţinut în ani de zile pentru reducerea sărăciei copiilor”, a declarat Henrietta Fore, directoarea UNICEF, citată în comunicat.

Cu o acţiune imediată şi eficientă, „putem opri ameninţarea pandemiei asupra celor mai sărace ţări şi a unora dintre cei mai vulnerabili copii”, a precizat Inger Ashing, directoarea Save the Children. Ei sunt „foarte vulnerabili chiar şi la perioade scurte de foamete şi la malnutriţie care îi pot afecta pe tot parcursul vieţii”, a avertizat ea în comunicat.

Cele două organizaţii au solicitat guvernelor să îşi extindă rapid sistemele de securitate socială şi să asigure mese şcolare pentru a limita efectele pandemiei.

Revenirea economiei mondiale după pandemia Covid 19 ar putea să apară mult mai târziu decât anticipau experții FMI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here