Iohannis: Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat

0

Președintele Klaus Iohannis a precizat astăzi că, în ciuda problemelor pe care le-a provocat pandemia de coronavirus, Evaluarea Națională și la Bacalaureatul nu vor fi amânate sau anulate.

“Examenele naționale vor avea loc fizic așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni. Deci Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat”, a declarant Klaus Iohannis.

Acesta susține că s-a luat în calcul și situația în care elevii nu pot participa la examene din cauza pandemiei. Astfel, aceștia urmează să participle la o a doua sesiune.

“Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vină copii la școală pentru examen și la termometru să se constate că au febră și nu pot să intre la examen. Pentru acești copii am considerat că trebuie să găsim o soluție să primească totuși aceeași șansă ca și copiii care pot intra la examen și atunci se va organiza – atenție!, vorbesc de Evaluare Națională, deci Evaluarea Națională se ține, începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată – pentru copiii însă care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceștia, deci pentru motive medicale și de carantină, și numai pentru aceștia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie”, a precizat Klaus Iohannis.

Lucrurile se schimbă un pic în cazul Bacalaureatului, unde deja era prevăzută o a doua sesiune.

“În privința Bacalaureatului, cu siguranță că și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care din varii motive nu pot veni la prima sesiune, se va organiza, ca și în alți ani, o a doua sesiune de Bacalaureat, în august, și acești copii vor putea atunci să participe la a doua sesiune de Bacalaureat în august”, a mai spus președintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here