Iohannis, după întâlnirea cu Isărescu și Orban: Ne dorim o finanțare bună a deficitului pentru a nu fi nevoie de măsuri de austeritate

0

Președintele Klaus Iohannis a avut astăzi la Cotroceni o întâlnire de lucru cu premierul Ludovic Orban, guvernatorul Mugur Isărescu și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, în cadrul căreia au discutat despre finanțarea deficitului bugetar și revigorarea economiei românești.

Declarația președintelui:

„Am avut o întâlnire foarte bună la care a participat premierul, guvernatorul, ministrul finanțelor și Cosmin Marinescu (conslier – n.r.). Am avut o discuție destul de lungă și am reușit nu doar să atingem temele importante ci chiar să venim cu soluții foarte bune. Am discutat situația economică, situația bugetului. Ne-am concentrat pe două teme: deficitul bugetar, este clar că vom avea un deficit mai mare, iar acest deficit trebuie finanțat și am avut o discuție foarte bună pentru a vede ce măsuri se impun pentru revigorarea economică.

În România nu am oprit economia, au fost anumite sectoare care au fost oprite, însă în ansamblu nu am avut o astfel de măsură. Ne dorim o finanțare bună pentru deficit pentru a nu fi nevoie de măsuri de austeritate. Este nevoie de măsuri eficiente pentru a încuraja această economie care este într-o situație specială.

Am găsit soluții pentru toate. Acestea pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entitățile lucrează împreună. Avem programe avem soluții pentru finanțarea deficitului, pentru revigoarea economică și credem că avem șanse bune să își revină economia românească și să ieșim destul de repede din situația de criză în care ne găsim acum”, a declarat Klaus Iohannis.

Vă reamintim că în urmă cu două zile, în raportul Comisiei Europene, experții anunțau că România va înregistra în acest an o scădere a Produsului Intern Brut de 6%, urmând ca anul viitor economia să înregistreze o creștere de de peste 4%.

Citiți și:
RAPORT: Economia României se va prăbuși cu 6% în acest an, în 2021 revine pe creștere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here