Cine este și ce avere are Nelu Tătaru, ministrul interimar al Sănătății

0

Medic chirurg, Nelu Tătaru are 48 de ani și cea mai importantă funcție administrative deținută până în momentul în care a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății a fost cea de director al Spitalului Municipal Huși. Cariera în domeniul sanitar și-a început-o ca asistent medical. După terminarea facultății, a fost medic stagiar la Spitalul Județean Vaslui, iar apoi și-a făcut rezidențiatul la Spitalul de Urgență Sfântul Ioan din Iași. Îm prezent, Nelu Tătaru este președinte al PNL Vaslui și membru al Biroului Executiv al PNL.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat. Ludovic Orban: Nelu Tătaru va asigura interimatul

Ministru interimar, dar și propunerea pe care Ludovic Orban o va înainta președintelui Klaus Iohannis pentru portofoliul Sănătății, Nelu Tătaru are o situație materială bună. Deține două apartamente, în București și în Iași,  și mai multe conturi bancare în care are 291.000 de lei și peste 5.000 de euro.  De asemenea, conform declarației de avere, mai deține în numerar 450.000 de lei și 10.000 de euro. Nelu Tătaru are și un credit imobiliar, în valoare de 578.000 de lei.

Anul trecut, a încasat din salariul de medic chirurg peste 103.000 de lei, pentru gărzile efectuate încă 74.600 de lei, iar în urma închirierii apartamentului din București a primit încă 42.000 de lei.

Cei mai mulți bani în familie îi aduce însă soția, care este administrator și proprietar al rețelei de farmacii Crataegus Pharma SRL. Rodica Tătaru a încasat anul trecut din dividende aproape 300.000 de lei, iar din salariu aproape 50.000 de lei. Crataegus Pharma SRL a avut în 2018 o cifră de afaceri de circa 3.000.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here