UPDATE Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat. Ludovic Orban: Nelu Tătaru va asigura interimatul

0

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, şi-a depus demisia din funcţia deţinută, potrivit unor surse politice. Gestul său vine după problemele apărute în contextul pandemiei de coronavirus, informează adevărul.ro

Ludovic Orban va face o conferinţă de presă la ora 10.30, când cel mai probabil va anunţa retragerea lui Victor Costache din funcţia de ministru.

UPDATE
Ludovic Orban a anunțat în urmă cu câteva minute că îi va propune președintelui Klaus Ioahnnis să-l numească pe secretarul de stat Nelu Tătaru pentru funcția de ministru.

„El face parte din echipa de la Miniserul Sănătății, a fost, este și va fi în prima linie a bătălie contra coronavirus. Deja stăpânește procedurile, planul de măsuri. Azi e la Suceava și l-am informat despre intenția de a-l propune ca ministru, urmând să revină în București”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Plecarea lui Victor Costache de la Ministerul Sănătății vine în contextul situaţiei extrem de grave a personalului medical şi în condiţiile în care numeroase spitale se confruntă cu infectări masive ale personalului cu coronavirus, din cauza lipsei materialelor de protecţie.

De asemenea, cea mai recentă declaraţie a ministrului, privind testarea în masă a tututor bucureştenilor, a provocat critici vehemente.

„Astăzi (ieri – miercuri, 25 martie) am pregătit un protocol cu domnul profesor Streinu-Cercel, care va fi validat, şi dorim să implementăm un program inovativ, de tipul celor din Coreea de Sud, şi să testam toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare door to door”, a afirmat Victor Costache, la Adevărul Live.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here