Proteste la Bucureşti faţă de restricţiile impuse în pandemie (VIDEO)

0

Sute de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de restricţiile adoptate de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Manifestanţii, care acuză „dictatura medicală”, s-au deplasat spre Palatul Cotroceni şi Parlament. Protestul este autorizat, dar nu ar fi trebuit să fie ma mult de 100 de persoane.

Senatoarea Diana Şoşoacă a venit la acest protest.

Organizatorii adunărilor publice au fost avertizaţi de jandarmi cu câteva zile înainte să păstreze distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi să poarte mască de protecţie.

Doar că regulile nu au fost respectate. Cei prezenţi au fost amendaţi, pentru că s-au adunat mai mult de 100 de persoane.

Organizatorii activităţii vor fi sancţionaţi contravenţional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depăşirea numărului maxim de 100 de participanţi şi pentru că nu au asigurat respectarea de către aceştia a celorlalte măsuri de protecţie sanitară, în conformitate cu prevederile HG 293 din 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, emisă în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare„, a informat Jandarmeria Capitalei.

Proteste similare au avut loc şi în unele oraşe din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here