Gabriel Mutu: PNL schimbă legile după câte procente are în sondaje. Ei au vrut un tur în 2012, acum încalcă legea și cer două

0

Social-democratul Gabriel Mutu a anunțat, miercuri, la Puterea Știrilor, că va candida pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 6.

„În cei 3 ani și jumătate cât am fost în administrația Bucureștiului am adus plus valoare. Și asta s-a întâmplat în toate sectoarele. Pot să spun că Bucureștiul, în 3 ani și jumătate, s-a îmbunătățit vizibil. Diferența este atât de mare față de 2016, încât ar fi foarte mult de vorbit pe acest subiect (…).

N-am anunțat până acum, dar intenționez să merg mai departe în acest proiect pe care l-am început în 2016. Anunț în premieră că voi candida pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 6”, a declarat Gabriel Mutu, la Puterea Știrilor.

Potrivit CV-ului său publicat pe site-ul primăriei, Gabriel Mutu, este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Româno-Americană și al Academiei Naționale de Informații. Fost senator, ales în legislaturile 2008-2012 și 2012-2016, Gabriel Mutu a demisionat din Parlament în data de 22 iunie 2016 pentru mandatul de primar la Sectorul 6.

Trecerea la două tururi

„Uni primari care și-au făcut treaba nu au de ce să se teamă. Nu ne este frică că vom avea două tururi, însă trebuie să înțelegem că normal este să respectăm legea, constituția și deciziile forurilor internaționale, așa cum ziceau ei când erau în opoziție să facem noi. Sau ei nu trebuie să respecte legea, doar noi trebuia să o respectăm.  Ce este ciudat, în 2012, această formă de vot, alegerea primarilor dintr-un tur nu am promovat-o noi, PSD, ci un membru  PNL. S-a votat de două ori și când au văzut că nu au șanse să câștige, au zis gata- să revenim la două tururi, poate avem șanse. Adică, PNL schimbă legile după câte procente au în sondaje, poate, poate câștigă vreo primărie. Acum, pur și simplu ei încalcă legea, care spune că nu poți modifică înainte cu 6 luni de alegeri legea electorală”, a explicat Gabriel Mutu la PSNEWS.RO

De ce se grăbesc alegerile parlamentare?

În opinia liderului PSD, Gabriel Mutu, cei de la PNL vor să grăbească alegerile parlamentare pentru că în toamnă nu vor mai avea așa mult capital electoral, având în vedere deciziile economice luate și care se vor lua până în toamnă.”Ei fac exact ce spuneau că nu este legal să faci, atunci când erau în opoziție: votează OUG-uri de bandă rulantă, nu vin cu legi în Parlament și nu mai respectă democrația”, a explicat Gabriel Mutu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here