Ministerul Apărării: O rachetă de croazieră lansată de ruşi a traversat spaţiul aerian al Moldovei

0

Ministerul Apărării anunţă că vineri a fost depistată o ţintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federaţiei Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, cel mai probabil o rachetă de croazieră.

Sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române a detectat vineri, 10 februarie, o ţintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federaţiei Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, cel mai probabil o rachetă de croazieră, care a evoluat în spaţiul aerian al Ucrainei, Republicii Moldova şi a reintrat în spaţiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spaţiul aerian al României„, a precizat MApN.

Cel mai apropiat punct al traiectoriei ţintei de spaţiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 kilometri Nord-Est de graniţă, arată sursa citată.

Autorităţile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării lansării ţintei şi până la clarificarea completă a acestei situaţii.

În plus, la ora 10.38, două aeronave MiG-21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliţie Aeriană sub comandă NATO, care se aflau în acea perioadă într-un zbor de exerciţiu, au fost redirecţionate către zona de Nord a României pentru a suplimenta opţiunile de reacţie.

După aproximativ două minute, situaţia a fost clarificată, iar cele două aeronave şi-au reluat misiunea iniţială.

Pe de altă parte, comandantul şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, citat de Reuters şi de postul tv 24tv.ua, a spus că două rachete de croazieră ruseşti au pătruns în spaţiul aerian al României şi al Republicii Moldova înainte de a intra în Ucraina. 

Cele două rachete de tip Kalibr au fost lansate din Marea Neagră, a arătat generalul ucrainean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here