Țările cele mai bune bune pentru supraviețuirea la o apocalipsă nucleară

0
RNZ

Australia și Noua Zeelendă sunt cele mai bine bune locuri pentru a supraviețui apocalipsei nucleare și pentru o eventuală relansare a civilizației umane. Așa apreciază profesorii de la o universitate neo-zeelandeză.

Un studiu publicat în revista Risk Analysis descrie Australia, Noua Zeelandă, Islanda, Insulele Solomon și Vanuatu ca fiind țările insulare cele mai capabile să producă suficientă hrană pentru populația lor după o “catastrofă bruscă care reduce lumina solară”, cum ar fi un război nuclear, un supervulcan sau o lovitură de asteroid.

Producția de alimente, autosuficiența energetică sau efectul catastrofei

Cercetătorii de la o universitate din Noua Zeelandă au comparat 38 de țări insulare în funcție de 13 factori despre care spun că ar putea prezice supraviețuirea post-apocaliptică.

Printre acești factori se numără producția de alimente, autosuficiența energetică sau efectul catastrofei asupra climei.

Australia și Noua Zeelandă, ambele producătoare de produse agricole, situate departe de locurile unde ar cădea precipitațiile nucleare în emisfera nordică, au ocupat primele poziții.

Australia a obținut cele mai bune rezultate având în vedere surplusul energetic, securitatea sanitară ridicată și bugetul apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here