Se caută șefi pentru DNA și DIICOT. Predoiu a declarat că astăzi MJ va lansa procedura de selecție

0

Ministerul Justiţiei urmează să lanseze astăzi procedurile de selecţie a procurorului general şi a procurorilor şefi de la DNA şi DIICOT, conform anunţului făcut, săptămâna trecută, de ministrul Cătălin Predoiu.

Ministrul a criticat într-o conferinţă de presă ”starea de provizorat şi de interimat” de la vârful Ministerului Public, aunţând, în acest context, că pe 2 decembrie va fi lansată procedura de selecţie pentru funcţiile de procutor general, procuror-şef DNA şi procuror-şef DIICOT, iar ”la scurt timp după” şi pentru alte parchete, scrie news.ro

„Imediat după preluarea mandatului am început să lucrăm la procedura de selecţie a propunerilor de procurori de rang înalt, pentru a fi înaintate Secţiei de Procurori a CSM pentru aviz şi Preşedintelui României pentru eventuala numire”, a declarat Predoiu ]n conferiná de presă.

El a menționat că pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiţiei va lansa procedura de selecţie, în prima fază pentru funcţia de Procuror General, Procuror Şef DNA şi Procuror Şef DIICOT.

„La scurt timp după, vom lansa procedura şi pentru celelalte funcţii de conducere pentru care Ministerul Justiţiei formulează propuneri”, a mai spus Predoiu.

Cum va arăta procedura

Cătălin Predoiu a afirmat că procedura va fi una ”clasică” şi va include un proiect de management şi un interviu. 

”Trebuie să stabilizăm neîntârziat conducerea Ministerului Public”, a subliniat Predoiu.

El a precizat că va lua în calcul avizul Secţiei pentru procurori a CSM. 

În plus, Predou a dezminţit ”categoric” faptul că ar fi deja stabilite numele care vor câştiga concursurile pentru funcţiile de conducere ale celor mai importante unităţi de parchet.

”Dezmint categoric orice rezultat prestabilit, invit pe toată lumea să participe la concurs, nu pun interdicţii pentru nimeni, există toată disponibilitatea pentru Ministerul Justiţiei să selectăm cei mai buni oameni”, a mai afirmat ministrul Justiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here